17. 05. 2019 - 16:53
HRVATSKI "ROBOCOP" JE PORIJEKLOM IZ BOSNE I HERCEGOVINE: Iz...
907
Shares
HRVATSKI

HRVATSKI "ROBOCOP" JE PORIJEKLOM IZ BOSNE I HERCEGOVINE: Iz Viteza krenuo sa 150 eura, a sad je VELIKO IME!

Sport.ba
17. 05. 2019 - 16:53
0
Shares

Roberto Soldić, najbolji hrvatski MMA borac ima još jedan izazov u karijeri. U poljskom Sopotu ga čeka Krystian Kaszubowski u KSW organizaciji, najjačoj u Europi. Borba je na rasporedu sutra oko 21 sat (RTL).

Soldić je inače rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 24 godine, a s MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina kada je iz BiH stigao u Njemačku.

“Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna”, rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer za Bild.

Hrvatski borac je ogromna zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju, kada se bori protiv njihovih predstavnika, što će biti slučaj i sutra, većina njih navija za Soldića kojem svi predviđaju veliku karijeru, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a. Soldić je u dosadašnjim intervjuima oduševio skromnošću i mirnoćom, no kad uđe u ring, onda pokaže o kakvom se borcu radi. Veliki je talent i pravi nasljednik legendarnog Mirka Filipovića.

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istaknuo da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu. Sutra brani titulu protiv neporaženog Poljaka koji do sada ima svih sedam pobjeda. 

MMA je u Poljskoj najpopularniji sport, popularniji čak i od nogometa u kojem Poljska ima vrlo dobru reprezentaciju, a da je Soldić Poljak, vjerojatno bi bio veća zvijezda i od Lewandowskog.

Sutra se u Poljskoj bori i drugi hrvatski predstavnik, Antun Račić, protiv Pawel Polityloa, a ako pobijedi, mogao bi se boriti za titulu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvala svima za podrsku ! ????????⚔️

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prepared to defend , ready to repeat #ksw49????

A post shared by Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma) on

 

Učitaj još novosti