17. 05. 2019 - 16:27
DANIEL CORMIER JE OPASNO BEZOBRAZAN: Ovom izjavom je izazvao...
907
Shares
DANIEL CORMIER JE OPASNO BEZOBRAZAN: Ovom izjavom je izazvao bijes kod ljubitelja MMA sporta! SKANDALOZNO

UFC

DANIEL CORMIER JE OPASNO BEZOBRAZAN: Ovom izjavom je izazvao bijes kod ljubitelja MMA sporta! SKANDALOZNO

Sport.ba
17. 05. 2019 - 16:27
0
Shares

Stipe Miočić 17. augusta u Anaheimu ponovo će imati priliku postati UFC prvak. Dobio je priliku revanširati se Danielu Cormieru za poraz koji mu je on zadnji put nanio, odnijevši mu time pojas UFC prvaka teške kategorije.

daniel-cormier-772018-getty-ftr-koy1v4btwbmm13gty49j5o413

''Mislim da neće mnogo toga biti drukčije. Ja ću borbi pristupiti na sličan način, ali očekujem boljeg Stipu. Znam koliko će ga biti teško pobijediti jer znam koliko sam naporno radio kad sam se pripremao za drugu borbu protiv Jonesa. Bio sam u njegovoj poziciji i dobro se sjećam koliko sam bio motiviran ispraviti stvari. On je boksač i hrvač, to je ono što on radi i bit će sigurno bolji na tom polju. No on je još uvijek isti borac koji bi mogao biti samo malo agresivniji'', izjavio je Cormier, a prenosi Fightsite.

DC je još jednom je potvrdio kako je prihvatio revanš zbog toga što je to isto obećao, ali i da tom borbom namjerava nešto potvrditi.

'Savladati Stipu i drugi put samo bi mi potvrdilo kako se i prvi put dogodilo ono što je trebalo. Svima ću dokazati da su stvari takve kakve trebaju biti. Mnogi su vjerovali da sam prvi put imao sreće. Ali prije svega sam mu dao ovu priliku jer zaslužuje revanš'', objasnio je Cormier te potom odgovorio smatra li se najboljim svih vremena.

''Vjerujem da sam najbolji svih vremena, no nije još gotovo. I dalje imam želju za takmičenjem. No da nije bilo povrede i da sam ovu borbu uspio dogovoriti prije 2. marta, bio bih gotov kao što sam i planirao. Dobro se osjećam i želim se boriti'', dodao je.

Stipe Miočić za sada je odradio razgovor s Arielom Helwanijem na ESPN-u i posvetio se treningu. No nakon onoga kako je nastupio posljednji put, čisto sumnjamo da će ovdje završiti verbalni rat.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti