17. 05. 2019 - 16:12
JEDVA SU MU SPASILI NOGU OD AMPUTACIJE, A SAD JE STIGLA NOVA...
907
Shares
JEDVA SU MU SPASILI NOGU OD AMPUTACIJE, A SAD JE STIGLA NOVA VIJEST: Nakon  4 godine od teške povrede i OVO JE DOČEKAO!

JEDVA SU MU SPASILI NOGU OD AMPUTACIJE, A SAD JE STIGLA NOVA VIJEST: Nakon 4 godine od teške povrede i OVO JE DOČEKAO!

Sport.ba
17. 05. 2019 - 16:12
0
Shares

Nakon skoro četiri godine od teške povrede iskusni vezista Viljareala Santi Kazorla vratiće se u reprezentaciju Španije...

Tridesetčetvorogodišnji Kazorla nagrađen je za odlične igre pozivom selektora Luisa Enrikea za utakmice protiv Farskih Ostrva (7. jun) i Švedske (10. jun) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Luis Enrike je još uvijek zvanični selektor Španije i ako se u javnosti nije pojavljivao još od utakmice protiv Norveške 23. marta.  Podsjetimo, Enrike je usred noći napustio kamp zbog porodičnih problema pred meč sa Maltom.

Zbog toga španski mediji pišu da su čelnici saveza pronašli zamjenu u liku Abelarda Fernandeza.

Abelardo, ili neki novi selektor, vjerovatno neće biti promovisan prije predstojećih utakmica, tako da ostaje da se vidi da li će se Enrike napokon pojaviti ili će kao protiv Malte ekipu voditi njegov pomoćnik Robert Moreno Gonzales.

Što se tiče Kazorle, plejmejker Viljareala posljednji put dres Španije nosio je protiv Engleske u novembru 2015. godine, od tada je imao puno problema sa Ahilovom tetivom.

Prošao je mnogo operacija za nekoliko godina koliko je vukao povredu tetive. Doktori su mu bili savjetovali da prekine sa aktivnim igranjem fudbala. Stanje je u jednom trenutku bilo toliko kritično da se zbog gangrene razmatrala opcija i amputacija stopala.

Od silnih operacija gotovo da više nije imao kožu na tetivi pa su mu presadili dio sa lijeve podlaktice. Tako da sada dio tetovaže koju je imao na tom dijelu tijela, nosi na tetivi.

Kada se oporavio ugovor sa Arsenalom mu je bio istekao. Navijači matičnog Viljareala su ga zvali da se vrati a uprava je uslišila želje da posljednju sezonu odigra u svom klubu.

1558091150355-santi-kazorla-spanija-830x0

Na početku se mislilo da će odigrati samo koji meč, odnosno da će ulazi pred krajeve utakmica. Međutim, povreda je bila napokon pravilno i do kraja zalečena. Kazorla je pokazao da je klasa vječna i ponovo je počeo da pleše travnatim terenima. Prepoznatljiva kreativnost i odlična proigravanja nosila su Žutu podmornicu kroz cijelu sezonu.

Nagrada za najboljeg igrača Žutih uslijedila je sada. Mali mađioničar je ponovo deo najjače selekcije Španije i biće u konkurenciji za predstojeće utakmice Furije u kvalifikacijama za EURO.

Za nacionalni tim je do sada upisao 14 golova na 77 utakmica i bio je član trofejne generacije Španije koja je osvojila dve titule prvaka Evrope (2008, 2012).

Učitaj još novosti