17. 05. 2019 - 15:01
Morata: Ne želim nazad u London!
907
Shares
Morata: Ne želim nazad u London!

HOĆE DA OSTANE U MADRIDU

Morata: Ne želim nazad u London!

Sport.ba
17. 05. 2019 - 15:01
0
Shares

Španski fudbaler Alvaro Morata izjavio je da želi da ostane u Atletico Madridu i da nema želju da se vrati u svoj matični klub Chelsea.

Morata je u januaru iz Londona došao na pozajmicu u Madrid, odigrao je 16 utakmica i postigao šest golova, ali je pitanje da li će ostati u rodnom gradu.

"Ono što želim veoma je jasno, a to je da želim da ostanem u Madridu. Uradiću sve što mogu kako bi nastavio da igram u klubu i da budem uspješan i ovdje. Nemam namjeru nigde da idem, sretan sam ovdje", rekao je Morata, a prenosi Marca.

Prelaskom u redove "jorgandžija", 26-godišnji napadač pokažao je više nego tokom boravka na "Stamford Bridgeu".

"Plan je da nastavim da igram dugi niz godina na najvišem nivou. Iako je ovo posudba, ovdje veoma dobro napredujem i nadam se da ovo može da bude pravo rješenje. Dao sam sve od sebe dolaskom na pozajmicu u Atletico i sada ću dati sve da ostanem ovdje. To je jedino što imam na umu", rekao je španski reprezentativac.

Morata je prokomentarisao i najavljeni odlazak Antoine Griezmanna.

"Treba da poštujemo tu odluku zbog svega onog što je učinio za klub. Promjena je uvijek teška, ali znam da ćemo imati takmičarski i motivisan tim za sljedeću sezonu", rekao je.

Londonski Chelsea mogao bi sve igrače sa pozajmica da vrati u klub zbog zabrane transfera u dva naredna prelazna roka koju mu je potvrdila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

U slučaju bivšeg napadača Real Madrida i Juventusa, Atletico ima opciju da otkupi kompletan ugovor i drži sve u svojim rukama.

Učitaj još novosti