17. 05. 2019 - 11:13
DOK PREGOVARA S HAZARDOM, POGBOM I NEYMAROM Perez uveliko...
907
Shares
DOK PREGOVARA S HAZARDOM, POGBOM I NEYMAROM Perez uveliko misli na budućnost: Španci otkrili - ovo je silni Real od kojeg će svi drhtati

OD SANCHA DO KEANA

DOK PREGOVARA S HAZARDOM, POGBOM I NEYMAROM Perez uveliko misli na budućnost: Španci otkrili - ovo je silni Real od kojeg će svi drhtati

Sport.ba
17. 05. 2019 - 11:13
0
Shares

Realov predsjednik Florentino Perez sastavlja nove Galactiose u Madridu, a dok pregovara sa zvijezdama poput Edena Hazarda, Paula Pogbe i Neymara, jedno oko drži usmjereno ka budućnosti.

hazard

Naime, španski mediji tvrde kako u ladici ima popis od pet talentiranih nogometaša, mahom mlađih od 20 godina, koje želi dovesti. Naravno, neće ih dovesti sve, ali jednog, koji će biti zalog za budućnost, bi lako mogao, prenosi Don Balon.

zidane-naredio-perezu

Kako će dosta igrača otići iz svlačionice ovo ljeto, Perez i Zidane žele mladića koji neće praviti buku, bude li sjedio na klupi te kojeg mogu razvijati i na vrijeme mu usaditi Realov gen te ga pripremiti da bude nositelj momčadi u budućnosti.

real

Prvi čovjek na toj listi jest Jadon Sancho. Engleski reprezentativac ima samo 19 godina, a već je bundesligaška senzacija, 12 golova i 19 asistencija u dresu Borussije su razlog zašto je toliko tražen, ali ima paprenu cijenu – 100 miliona eura, a to je malo puno za igrača za budućnost. Dođu li Mane, Mbappe ili Neymar, odustat će od njega jer ga smatraju rezervnom opcijom.

jadon-sancho

Željeli bi i Rominu senzaciju Nicola Zaniola, koji će im dobro doći riješe li se svih veznjaka kojih bi se željeli pa će im biti potrebni novi, ali cijena mladog talijanskog reprezentativca također nije povoljna. Naime, na početku tekuće godine cijena mu je skočila s 9 na 40 miliona eura i Roma će ga pustiti za iznos od 60-80 miliona eura.

zaniolo-dzeko

Na toj poziciji imaju zacrtanog i Leverkusenovog njemačkog reprezentativca Kaija Havertza. Ista je generacija kao Zaniolo, ali je puno ubojitiji s 19 golova i sedam asista ove sezone. Ima samo 19 godina, a već je dvije godine A reprezentativac. Problem Perezu zove se Bayern koji je majstor pustošenja njemačkih klubova i već dugo snubi Havertza koji bi ovo ljeto mogao završiti i u bavarskoj prijestolnici za iznos od  60 miliona eura.

havertz4

Toliki iznos bit će potreban i za otkup Juveovog Moisea Keana, četvrtog imena na Realovoj listi želja. Novi Balotelli zabija kao na traci, navikao je sjediti na klupi iza Mandžukića, Ronalda, Dybale i društva te mu ta uloga ne bi bila strana. Karim Benzema još ima dinamita u nogama, smatraju Zidane i Perez, ali pitanje je dokad. Dobra vijest za Real jest što ima ugovor do 2020. godine.

kean

Za kraj, Joao Felix, još jedna alternativa u slučaju odbijenice Manea, Salaha, Mbappea i Neymara jer ima odštetnu klauzulu u Benfici postavljenu na 120 miliona eura.

fenix5

Perez će ovo ljeto vjerojatno stvoriti nove Galacticose, a u budućnosti Kraljevskog kluba je jedan od kraljevića s ovog popisa.

Učitaj još novosti