17. 05. 2019 - 14:25
SILNO ŽELI KOD GUARDIOLE Španski reprezentativac otkupit će...
907
Shares
SILNO ŽELI KOD GUARDIOLE Španski reprezentativac otkupit će samog sebe

RODRI NAPUŠTA ATLETICO

SILNO ŽELI KOD GUARDIOLE Španski reprezentativac otkupit će samog sebe

Sport.ba
17. 05. 2019 - 14:25
0
Shares

Dugo najavljivani proces raspada jezgre momčadi Atletico Madrida konačno je počeo. General odbrane Diego Godin je na odlasku te će gotovo sigurno karijeru nastaviti u milanskom Interu s kojim ima usmeni dogovor. Glavni napadač Antoine Griezmann službeno se oprostio putem videa od kluba i navijača te je njegova destinacija gotovo sigurno Barcelona. Sada smo doznali i treće ime koje više neće trčati travnjakom Wande Metropolitano.

Riječ je o Rodriju, 22-godišnjem španskom veznjaku koji je tek prošlog ljeta stigao iz Villarreala, ali je sjajnim nastupima već zaokupio pažnju europskih giganata, kako onih povijesno relevantnih, tako i onih s velikom kupovnom moći.

Polivalentni igrač veznog reda može pokriti ofanzivnije role, kao i one u defanzivnijoj varijanti, ali je u suštini riječ o odličnom centralnom veznjaku sa odličnom tehnikom i čitanjem igre. Tačno onakav kakve voli Pep Guardiola.

Tako bi novopečeni član Furije mogao zaigrati u redovima Manchester Citya, ali ne uobičajenim načinom transfera iz kluba u klubu. Naime, španjolski radio COPE donosi informaciju kako će otkupnu klauzulu u iznosu od 70 miliona eura isplatiti sam igrač, prenosi Germanijak. To je za navedeni medij potvrdio igračev agent Pablo Barquero, koji je već obavijestio klub o namjeri svog klijenta.

Ipak, postoji opcija prema kojoj Rodri može ostati u Madridu, a ona ovisi o financijskoj ponudi Rojiblancosa. Ukoliko dobije iste bolje uvjete od onih koje mu nudi City, on bi mogao ostati, ali teško će 'Atlete' parirati engleskom prvaku pod paskom emiratskog šeika Mansoura bin Zayed Al Nahyana.

Ipak, sve upućuje na to da će mu navedeni iznos od 70 miliona refundirati upravo Građani prilikom potpisa ugovora, tako da će Rodri u konačnici izaći s 'nulom' na bilanci računa, ako gledamo strogo tu stavku.

Učitaj još novosti