16. 05. 2019 - 13:12
ŠOK NA ETIHADU! CITY SE SLUŽBENO OGLASIO ZBOG TEŠKIH...
907
Shares
ŠOK NA ETIHADU! CITY SE SLUŽBENO OGLASIO ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI:

ŠOK NA ETIHADU! CITY SE SLUŽBENO OGLASIO ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI:"Sve što je procurilo u medije..."

Sport.ba
16. 05. 2019 - 13:12
0
Shares

UEFA vodi istragu protiv Manchester Cityja zbog financijskih neregularnosti objavio je New York Times početkom ove sedmice, a sada je cijela priča dobila i službeni epilog.

Iz UEFA-e je jutros potvrđeno da je tijelo koje se bavi kontrolom financija klubova (CFCB) provelo istragu oko kršenja financijskog fair playa od strane Cityja i da će sada rezulate istrage predati komori koja bi trebala donijeti sud o tome je li engleski prvak kriv ili nije.

Sve upućuje na to da krivica postoji, a CFCB je kao kaznenu mjeru navodno predložio izbacivanje Cityja iz Lige prvaka.

Istraga je otvorena 7. marta ove godine, vodio ju je Yves Leterme koji je rekao kako se UEFA o ovom predmetu neće oglašavati sve do donošenja službene presude.

Na UEFA-inu objavu odmah su reagirali iz Cityja.

"Razočarani smo, ali nažalost ne i iznenađeni vijestima. Sve ono što je tokom sedmice procurilo u medijima nešto govori o procesu kojeg je nadgledao gospodin Leterme. Posve smo uvjereni u pozitivan ishod, ako će presudu donositi neovisno sudsko tijelo. Optužbe o financijskim neregularnostima u potpunosti su promašene, a tijelo je ignoriralo brojne neoborive dokaze koje je klub ustupio istražiteljima", stoji, između ostalog, u službenom priopćenju engleskog prvaka.

Učitaj još novosti