16. 05. 2019 - 13:06
AJAX JE OVE SEZONE BIO SJAJAN, A DE LIGT JE SAVRŠENO OBJASNIO...
907
Shares
AJAX JE OVE SEZONE BIO SJAJAN, A DE LIGT JE SAVRŠENO OBJASNIO ZAŠTO JE TO TAKO:

AJAX JE OVE SEZONE BIO SJAJAN, A DE LIGT JE SAVRŠENO OBJASNIO ZAŠTO JE TO TAKO: "Mi smo tim koji..."

Sport.ba
16. 05. 2019 - 13:06
0
Shares

Ajax je sinoć osvojio 34. naslov prvaka Holandije u svojoj historiji. Titulu su potvrdili na gostovanju kod De Graafschapa i tako prvenstvo završili s tri boda više od PSV-a.

Nakon fantastične sezone u kojoj su osim naslova stigli i do kupa Nizozemske te polufinala Lige prvaka, očekuje se kako će mnogi talenti koji su nosili Ajax napustiti klub. Dokazali su se na najvišoj razini klupskog nogometa u Ligi prvaka. Barcelona je još na zimu osigurala usluge Frenkieja de Jonga, a ostali talentirani mladići poput Matthijsa de Ligta, Andrea Onane i Donnyja Van de Beeka mogli bi napustiti momčad.

O budućnosti 19-godišnjeg kapetana Ajaxa De Ligta najviše se priča posljednjih sedmica. Španski mediji navode kako je Barcelona jako blizu osiguranju njegovog potpisa, ali De Ligt nije htio ništa službeno potvrditi jučer nakon osvajanja naslova.

de-light

"Upravo smo osvojili ligu i mislim da ovo nije vrijeme da pričam hoću li otići s Frenkijem de Jongom. Moram razmisliti o svemu ovo ljeto pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", rekao je De Ligti objasnio zašto je Ajax bio dobar ove sezone.

"Imali smo odličnu sezonu. Uživao sam u kupu, prvenstvu i Ligi prvaka, iako je način na koji smo ispali od Tottenhama bolio. Najviše mi se svidio momčadski duh. Mi smo grupa prijatelja koja igra nogomet kao da smo na školskom igralištu. Stvorili smo vezu i ponosni smo", završio je 19-godišnjak.

Podsjetimo, mladići Ajaxa se još ne mogu pomiriti s ispadanjem od Tottenhama jer su izbačeni golom u posljednjoj sekundi utakmice nakon što su vodili 2:0 na poluvremenu, a prvu utakmicu u Londonu su pobijedili s 1:0. Lucas Moura im je zabio hat-trick u drugom dijelu i tako odveo Spurse u finale.

Učitaj još novosti