16. 05. 2019 - 11:18
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Stigla potvrda, Salah počeo pregovore s...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Stigla potvrda, Salah počeo pregovore s ponajvećim klubom Evrope: Sukob s Kloppom traje, više ga ništa neće zadržati na

NOVINAR CANAL PLUSA TVRDI DA GA ŽELI REAL

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Stigla potvrda, Salah počeo pregovore s ponajvećim klubom Evrope: Sukob s Kloppom traje, više ga ništa neće zadržati na "Anfieldu"

Sport.ba
16. 05. 2019 - 11:18
0
Shares

Madridski Real imao je očajnu sezonu i sasvim je jasno da će ekipi biti prijeko potrebna rekonstrukcija. Francuski stručnjak Zinedine Zidane iz sadašnje ekipe planira pustiti čak 13 igrača na koje neće računati za sljedeću sezonu.

zidane

Španska "Marca" tvrdi da se na toj listi igrača nalaze Keylor Navas, Reguilon, Vallejo, Theo Hernandez, Ceballos, James, Odegaard, Llorente, Kovačić, Oscar, Bale, Mayoral i Raul de Tomas. Osim njih, upitni su i Brahim Diaz, Isco, Vazquez i Mariano Diaz.

real-karim-benzema-gareth-bale-afp

"Marca" navodi da u Real sigurno stiže Eden Hazard, a na meti su još Paul Pogba i Miralem Pjanić, kao Christian Eriksen i Luka Jović. Do kraja La Lige ostalo je još jedno kolo nakon kojeg će aktuelni prvaci Evrope krenuti u veliko pospremanje nakon dosta loše sezone.

hazard-i-pogba

Sada nam stižu tvrde da je "kraljevski klub" navodno započeo pregovore s napadačem Liverpoola Mohamedom Salahom. To tvrdi novinar francuskog "Canala plus", Philippe Carayon.

"Zinedine Zidane ne želi samo Edena Hazarda u klubu. Postoje određeni kontakti između Reala i Mohameda Salaha", otkrio je Carayon.

Sigurno da bi Egipćanin predstavljao veliko pojačanje za Real, ako ne i najveće predstojećeg ljeta. Salah je za Liverpool upisao 103 nastupa i postigao 70 pogodaka. I ove sezone je bio sjajan, s 26 golova i 13 asistencija, pa je sigurno da ga Redsi neće olako prodati.

salah-klopp

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca pojavila se informacija, koju je plasirao španski AS, da je Egipćanin zatražio odlazak s "Anfileda", zbog navodnog sukoba s trenerom Jurgen Kloppom. Okršaj trenera i prve zvijezde navodno traje već duže vrijeme, a Salah je već jedanput prolongirao svoju odluku na nagovor uprave koja mu je ponudila da će prihvatiti njegovu želju bude li i na kraju sezone želio napustiti "Anfield".

Real Madrid pokazivao je interes prošle sezone, ali na koncu nije otišao nikamo. Jedini problem u cijeloj priči jest što bi dijelio svlačionicu sa Sergiom Ramosom s kojim se lani kačio preko društvenih mreža nakon starta u finalu LP-a. A u igri za njegovo dovođenje je i Barcelona, koja onako iz drugog plana opipava puls. Očekivano, rekli bismo...

61683537-jurgen-klopp-liverpool-afp-salah-milner-vandijk

(Sport.ba)

Učitaj još novosti