16. 05. 2019 - 09:24
TUŽNA PRIČA MLADE AJAXOVE ZVIJEZDE: "Noćima ne mogu zaspati...
907
Shares
TUŽNA PRIČA MLADE AJAXOVE ZVIJEZDE:

TUŽNA PRIČA MLADE AJAXOVE ZVIJEZDE: "Noćima ne mogu zaspati kad ga vidim u bolnici..."

Sport.ba
16. 05. 2019 - 09:24
0
Shares

Mladi fudbaler Ajaxa Abelhaka Nourij koji je početkom 2017. godine doživio moždani udar jedna je od najtužnijih priča u svijetu sporta.

Nouri je početkom 2017. godine na utakmici sa Werderom doživio moždani udarrc zbog kojeg je i danas prikovan za krevet i nema nikakve šanse da nastavi fudbalsku karijeru, iako je obećavao mnogo.

On je bio član sjajne generacije Ajaxa koja je ove sezone stigla do polufinala Lige prvaka i bila nadomak plasmana u samo finale, a najbolji prijatelj bio mu je Donny van de Beek koga i danas boli činjenica da se Nouri nikada više neće baviti fudbalom.

"Često idem u posjet njegovoj porodici, a kod Appieja ću otići za vrijeme praznika. Zbog toga da zaštitim samog sebe. Nisam dugo bio kod njega jer se jako rastužim kad god ga vidim. Budem nervozan i tužan nekoliko sedmica i loše spavam. Jako me boli to sve. Volio bih ga viđati svaki dan jer mi jako nedostaje, ali sam siguran da to ne bi funkcioniralo na ovaj način. Kad sam s njim, pričam mu i ponekad vidim smiješak na njegovom licu. Nešto do njega uistinu dopre", priča Donny i nastavlja:

"Appie je bio tako pametan, zar ne? Sjedili smo jedan do drugog u svlačionici u mlađim uzrastima. Sad želim nositi broj 34 jer ćemo osvojiti 34. naslov. Nakon njegove nesreće razmišljao sam o svemu što je rekao i sa sigurnošću sam znao da neću napustiti Ajax sve dok jednom ne postanemo prvaci. Jako sam to želio", rekao je van de Beek.

Nouri je nažalost pretrpio tešku povredu mozga, te mu je ovaj organ zbog nedostatka kisika nepovratno povrijeđen.

Učitaj još novosti