16. 05. 2019 - 09:05
ŠTA SE DEŠAVA, DA LI ĆE BUFFON NAPUSTITI PSG? Stigla je...
907
Shares
ŠTA SE DEŠAVA, DA LI ĆE BUFFON NAPUSTITI PSG? Stigla je konačna odluka!

ŠTA SE DEŠAVA, DA LI ĆE BUFFON NAPUSTITI PSG? Stigla je konačna odluka!

Sport.ba
16. 05. 2019 - 09:05
0
Shares

''Jedan od najboljih svjetskih golmana svih vremena, legendarni Gigi Buffon, na kraju sezone će vjerojatno napustiti PSG nakon samo jedne sezone koju je proveo na Parku prinčeva.''

Tako su barem pisali talijanski i francuski mediji prije manje od mjesec dana, uvjereni da će se 41-godišnji Gigi na ljeto oprostiti od nogometa i vratiti u Torinu gdje će preuzeti neku od direktorskih fotelja.

Ipak, izgleda da od svega neće biti ništa. Niti Buffon želi objesiti rukavice o klin, niti želi napustiti Pariz.

Nakon što jr PSG u bizarnim okolnostima u osmini finala Lige prvaka ispao od Uniteda, mediji i navijači kao jednog od glavnih krivaca označili su Buffona, koji je s nekoliko očajnih erakcija u uzvratu na Parku prinčeva poklonio prolaz Crvenim vragovima. Legendarni Talijan tad je bio otpisan i činilo se da se sigurno vraća u Italiji. Ipak, obrat. Buffon, kojem u lipnju istječe ugovor, priznao je da mu je PSG ponudio nastavak suradnje.

''Klub mi je ponudio nastavak suradnje i to me čini nevjerojatno sretnim. Hvala im na tome. Sjest ćemo idućih dana i pogledati planove za sljedeću sezonu te vidjeti hoće li obje strane biti zadovoljne'', kazao je Gigi za Sky Uno.

Buffon tvrdi da se njemu ostaje u Parizu, bez obzira na lošu sezonu u kojoj je osvojen samo jedan trofej.

''Sretan sam u Parizu. Iza mene su godine nogomet ai sad stvarno želim uživati u svemu. Došao sam u Pariz uvjeren da me čeka veliki izazov i kao igrača, ali i kao čovjeka. Na kraju sam dobio sve što sam tražio. U Italiji imamo pogrešnu sliku o francuskom nogometu, koji je s taktičke strane manje zahtjevan, ali je jako naporan na fizičkom i tehničkom nivou'', zaključio je Gigi.

Buffon je proveo 17 godina u Juventusu prije nego što se prošlog ljeta priključio PSG-u i zahvalio se što su mu ponudili još jednu šansu da osvoji jedini trofej koji mu je ostao neispunjen san – Ligu prvaka. U nogometu je osvojio sve. Zapravo, skoro sve. Buffon je bio svjetski prvak, naslove prvaka Italije više ne može ni pobrojati, ove sezone je uzeo i titulu prvaka Francuske, ali mu je Liga prvaka izmakla tri puta. Godine 2003. protiv Milana, 2015. protiv Barcelone i prije dvije godine protiv Reala.

Učitaj još novosti