15. 05. 2019 - 15:38
TAKO SE TO RADI Bivši klub će na Griezmannovom transferu...
907
Shares
TAKO SE TO RADI Bivši klub će na Griezmannovom transferu zaraditi pravo bogatstvo

REAL SOCIEDAD

TAKO SE TO RADI Bivši klub će na Griezmannovom transferu zaraditi pravo bogatstvo

Sport.ba
15. 05. 2019 - 15:38
0
Shares

Antoine Griezmann oprostio se od madridskog Atletica te će narednog vikenda odigrati svoju posljednju utakmicu za ovaj klub. Usklopu zadnjeg kola ovosezonskog izdanja Primere, Los Colchonerosi će ići u goste Levanteu, a iako je određeni dio navijači poželio da više ne zaigra za njih, on će se ipak oprostiti od ljudi koji su ga podržavali posljednjih pet godina.

Klub s Wande Metropolitano nije htio raditi probleme francuskom reprezentativcu nakon što ga je lani privolio na ostanak, umjesto odlaska u Barcelonu. Shvatili su da nema smisla držati nezadovoljnog igrača u svojim redovima, a od transfera će profitirati sve strane – pa tako i bivši Griezmannov klub.

Riječ je o Real Sociedadu, baskijskom klubu u koji je ovaj Tricolor došao kao tinejdžer te se zadržao sve do ljeta 2014. godine. Tada je prilikom odlaska u Atletico za 30 miliona eura ugrađena i klauzula prema kojoj će klub sa Anoete zaraditi 20% od iznosa budućeg transfera.

S obzirom na to da 28-godišnji nogometaš ima aktuelan ugovor s Rojiblancosima prema kojem od 1. juna ove godine može otići za 120 miliona eura, dolazimo do brojke prema kojoj će Sociedad zaraditi minimalno 24 miliona eura.

Pravo bogatstvo, s obzirom da je Griezmann za njih posljednju utakmicu upisao prije punih pet godina.

Učitaj još novosti