14. 05. 2019 - 21:46
OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Hazard pakuje kofere i putuje u redove...
907
Shares
OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Hazard pakuje kofere i putuje u redove njemačkog velikana

BUNDESLIGA

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Hazard pakuje kofere i putuje u redove njemačkog velikana

Sport.ba
14. 05. 2019 - 21:46
0
Shares

Borussia iz Dortmunda je dovela Nicu Schulza i Thorgana Hazarda, javljaju tamošnji mediji.

hazard

Schulz igra na poziciji lijevog beka, reprezentativac je Njemačke, a Hoffenheimu će na ime obeštećenja za njega pripasti 25 miliona eura. On će kraj lijeve aut linije zamijeniti Achrafa Hakimija koji se vraća u Real Madrid sa pozajmice.

S druge strane Thorgan Hazard stiže iz Borussije Monchengladbach, a procjenjuje se da će vrijednost transfera biti između 25 i 30 miliona eura. Belgijinac uglavnom igra na poziciji lijevog krila i očekuje se da zamijeni Christiana Pulisica, koga je Dortmund već prodao Chelseaju za 64 miliona eura.

Thorgan je inače mlađi brat Edena Hazarda, fudbalera londonskih "Plavaca", koji će se kako stvari stoje ovog ljeta preseliti u Real Madrid.

On će potpisati petogodišnji ugovor sa "Milionerima". Trener Dortmunda Lucien Favre je izrazio želju da ga dovede u svoje redove, pošto su već sarađivali u Monchengladbachu i odlično je upoznat sa njegovim kvalitetima.

Dortmund je prethodno već ugovorio dolazak Paca Alcacera za 21.000.000 eura iz Barcelone, a prelazni rok počinje tek za mjesec i po dana...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti