15. 05. 2019 - 08:00
BORDO TIM HITA KA DUPLOJ KRUNI Danas odluka o pobjedniku...
907
Shares
BORDO TIM HITA KA DUPLOJ KRUNI Danas odluka o pobjedniku nogometnog Kupa BiH

SARAJEVO BRANI 3:0 NA PECARI

BORDO TIM HITA KA DUPLOJ KRUNI Danas odluka o pobjedniku nogometnog Kupa BiH

Sport.ba
15. 05. 2019 - 08:00
0
Shares

Uzvratni susret finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva bit će odigran danas u Širokom Brijegu. Sarajevo na "Pecaru" putuje s tri gola prednosti iz prvog meča. 
 
Pomoćni trener Širokobriježana Aleksandar Vlaho priznaje da je Sarajevo favorit za osvajanje naslova, ali da se njegova ekipa neće predati. 
 
- Znamo kako je završila prva utakmica i naravno da je Sarajevo favorit. Ulaze u utakmicu sa dobrom prednošću i sigurno da će čekati da mi napadnemo i igrati na kontranapade. Realno mi nakon rezultata od prve utakmice nemamo šta izgubiti. Pokušat ćemo da napravimo povijesni rezultat i dat ćemo naš maksimum kako bismo pobijedili, a da li će to biti dovoljno vidjet ćemo na kraju. Dok postoji i najmanja nada mi ćemo se boriti i pokušavati. Ovo je naša predzadnja utakmica na Pecari ove natjecateljske godine i želimo ostvariti pozitivan rezultat i obradovati navijače - kazao je Vlaho. 
 
Defanzivac gostujućeg tima Nihad Mujakić očekuje da Sarajevo sačuva prednost iz prvog susreta. 
 
- Igrali smo nedavno utakmicu protiv Širokog Brijega i ostvarili smo dobar i povoljan rezultat. Idemo u Široki da odigramo jednu pametnu i strpljivu utakmicu i nadam se da ćemo zadržati prednost, te osvojiti Kup BiH. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo fokusirani da obradujemo naše navijače - istakao je. 
 
Susret se igra na stadionu Pecara od 17 sati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti