14. 05. 2019 - 07:44
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR TVRDI Barca je dogovorila MONSTRUOZNO...
907
Shares
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR TVRDI Barca je dogovorila MONSTRUOZNO POJAČANJE na poziciji gdje najviše škripi, poznato i kad potpisuje - CIFRE OD KOJIH BOLI GLAVA

CATALUNYA RADIO - DE LIGT STIŽE

NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR TVRDI Barca je dogovorila MONSTRUOZNO POJAČANJE na poziciji gdje najviše škripi, poznato i kad potpisuje - CIFRE OD KOJIH BOLI GLAVA

Sport.ba
14. 05. 2019 - 07:44
0
Shares

Kao kapiten je s 19 godina vodio Ajax do polufinala Lige prvaka, zabio u polufinalu u Amsterdamu prvi gol u utakmici koja je trebala potvrditi Holanđanima mjesto u finalu, rušio je sa suigračima Real Madrid i Juventus, a Manchester United je propustio priliku da ga dovede jer se bojao da bi mogao postati - predebeo.

de-ligt

Da, upravo to je bio razlog zbog kojeg su Crveni vragovi odustali od dovođenja Matthijsa De Ligta. Situacija sada je itekako viđena - De Ligt je jedan od najboljih stopera svijeta, žele ga skoro svi velikani, a u srcu Unitedove odbrane su likovi poput Jonesa, Smallinga i sličnih.

ajax-matthijs-de-ligt-lyon-4208224

Manchester United i Barcelona samo su neki od klubova koji čekaju u redu s basnoslovnom ponudom, ali za Arrona Scholesa dileme nema.

- Koliko god bih volio vidjeti De Ligta u Unitedu, to mu nikako ne bih poželio. Idi u Barcelonu prijatelju i uživaj u karijeri, jer smo mi obično sranje od ekipe - rekao je 19-godišnji sin Paula Scholesa koji je zvijezdani status stekao upravo u redovima 'crvenih vragova' i zasigurno mu neće biti drago čuti što njegov sin piše o voljenom klubu.

deligt-ajax

"Catalunya Radio" javlja kako će Matthijs de Ligt gotovo sigurno postati Barcin igrač već u narednih nekoliko dana. Titula s Ajaxom je osvojena, prva za Kopljanike još od 2014., pa je red i za transfer karijere. Očito je mlađahni stoper poslušao Arrona Scholesa, jer će uskoro postati stanovnik "Nou Campa".

deligt

Frenkie de Jong je već šarnuo vjernost Kataloncima, a očekuje se još nekoliko vrhunskih pojačanja. Ona su itekako potrebna, sasvim je to jasno nakon debakla protiv vidno oslabljenog Liverpoola.

bale-dejong

Remont je potreban i u samom srcu odbrane, a tu stiže Matthijs. Nedavno je Calciomercato objavio informaciju kako je Ajaxov sportski direktor Marc Overmars odbio Juventusovu ponudu od 80 miliona eura s riječima da se igrač već obećao Barceloni i da se to ne može promijeniti. Da bi to mogla biti istina, govori i najnovija informacija engleskih medija. 19-godišnji Holanđanin navodno je odbio ponudu Manchester Uniteda od 15 miliona eura neto godišnje plate.

de-ligt

Sve govori u prilog da će De Ligt poći stopama svojeg klupskog kolege Frankieja de Jonga koji je u zimskom prijelaznom roku sklopio dogovor s Barcelonom. De Jong na kraju sezone prelazi u Barcelonu, a Ajax će dobiti odštetu od 75 miliona eura plus 11 varijabilnih.

frankie-de-jong

"Mundo Deportivo", itekako upoznat s dešavanjima na "Nou Campu", protekle sedmice je izvjestio da se delegacija Barcelone našla s predstavnicima igrača nakon utakmice Juventusa i Ajaxa u Torinu. Tu je navodno pao konačni dogovor. Spekulira se da će Barcelona isplatiti Ajaxu 80 miliona eura plus bonuse. Očekuje se da u tom slučaju klub napusti Samul Umtiti, koji je cijelu sezonu kuburio s povredama...

umtiti

(Sport.ba)

Učitaj još novosti