11. 05. 2019 - 08:05
MAESTRALNA PARTIJA CURRYA Golden State Warriorsi su u finalu!
907
Shares
MAESTRALNA PARTIJA CURRYA Golden State Warriorsi su u finalu!

NBA

MAESTRALNA PARTIJA CURRYA Golden State Warriorsi su u finalu!

Sport.ba
11. 05. 2019 - 08:05
0
Shares

Golden State Warriorsi  plasirali su se u finale Zapadne konferencije nakon što su sinoć u Houstonu svladali Rocketse 118:113.

Warriorsi, hendikepirani zbog povrede lista njihovog najboljeg igrača Kevina Duranta nisu bili favoriti za prolazak u finale Zapada, ali Stephen Curry i Klay Thompson pokazali su zašto se Durant uopće odlučio pridružiti njima prije tri sezone iz Oklahome City Thundera.

U prvom poluvremenu Klay Thompson (završio s 27) je držao Warriorse u igri dalekometnim šutevima dok Curry nije mogao ništa pogoditi. Nije imao jedan poen u cijelom poluvremenu, ali nakon odmora, vidjeli smo zašto je dva puta osvajao nagradu MVP-a. 

Curry je završio s 33 poena. Više od njega u drugom poluvremenu play-off utakmice zabio je samo Eric Floyd koji je također igrao za Warriorse, davne 1987. Floyd je tada zabio 39. Kada je bilo najvažnije, Curry je teške trice stavljao u lica igrača Rocketsa te tako prelomio utakmicu. Harden je zabio 35, Chris Paul 27, ali nije bilo dovoljno protiv ovakvog Curryja.


Po tko zna koji puta u košarci, timski stil igre pobijedio je sistem koji zavisi o 1 na 5 igri. Warriorsi igraju na pravi način, dijele loptu međusobno dok ne pronađu otvorenog čovjeka, ili Curry ne eksplodira kao sinoć i nikakva odbrana nema utjecaj na njega. S druge strane, većina Houstonovih napada izgleda tako da James Harden nakon driblinga uzima teške šuteve preko igrača nadajući se da će ući. Puno ih Harden i pogodi, ali to su pokušaji koji imaju manji postotak šanse za poene, nego šutevi kakve uzimaju Golden State Warriorsi.

NBA prvaci iz tri od posljednje četiri sezone u finalu Zapada čekaju bolje iz serije Portland Trail Blazersa i Denver Nuggetsa. Oni igraju sedmu odlučujuću utakmicu u nedjelju u 21:30.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti