10. 05. 2019 - 08:40
IGRA SUDBINE Sjajnu karijeru završava protiv kluba u kojem je...
907
Shares
IGRA SUDBINE Sjajnu karijeru završava protiv kluba u kojem je i dalje legenda

ENGLESKA

IGRA SUDBINE Sjajnu karijeru završava protiv kluba u kojem je i dalje legenda

Sport.ba
10. 05. 2019 - 08:40
0
Shares

Sudbina je htjela da se slavni češki golman oprosti od nogometa u utakmici gdje će igrati protiv kluba u kojem je stekao status legende.

cech
Čech, koji brani za Arsenal, na Stamford Bridgeu je proveo punih 11 godina, gol Plavaca je branio od 2004. do 2015. godine, a u tom je klubu osvojio puno toga, uključujući Ligu prvaka 2012. Čech je u finalu protiv Bayerna obranio penal Arjenu Robbenu u produžetku, da bi u penal seriji skinuo još dva kaznena udarca.

S Plavcima je još osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Cupa, tri Liga Cupa, četiri engleska Superkupa te Europa ligu 2013. godine.

Prije četiri godine, kad je shvatio da više neće biti prvi golman Chelseaja, u transferu vrijednom 14 miliona eura prelazi u drugi dio Londona i postaje član Arsenala.

Dolaskom na Emirates nije dugo čekao na novi trofej i to baš protiv svog bivšeg kluba. Arsenal je u finalu Community Shielda pobijedio Chelsea s 1:0.

Veliki Čeh se ubrzo nametnuo i u novom klubu te je postao kapiten  Topnika, a u martu 2018. postao je prvi golman s 200. "clean sheetova" u Premiershipu.

S Arsenalom je osvojio još jedan engleski Superkup i FA Cup 2017. godine. U januaru ove godine je objavio kako će se na kraju sezone oprostiti od nogometa.

Računajući klupske i reprezentativne utakmice finalni susret Europa lige u Bakuu će mu biti 727. u karijeri.

Osim za Arsenal branio je još za Rennes, Spartu iz Praga i Chmel Blsany. S 214 utakmica igrač je s najviše nastupa u dresu reprezentacije Češke.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti