10. 05. 2019 - 08:28
VELIKI ŠOK ZA UNAI EMERYJA Zvijezdi ekipe zbog politike...
907
Shares
VELIKI ŠOK ZA UNAI EMERYJA Zvijezdi ekipe zbog politike zabranjeno igrati finalnu utakmicu

ARSENAL

VELIKI ŠOK ZA UNAI EMERYJA Zvijezdi ekipe zbog politike zabranjeno igrati finalnu utakmicu

Sport.ba
10. 05. 2019 - 08:28
0
Shares

Nogometaši Arsenala i u uzvratnom su susretu bili bolji od Valencije te se s uvjerljivih 7:3 plasirali u prvo europsko finale nakon 2006. godine, kada ih je Barcelona porazila u finalu Lige prvaka. Sjajno je to postignuće za ekipu Unai Emeryja, ali jedan 'topnik' je svoje odigrao za ovu sezonu. 

valencia-cf-vs-arsenal-fc-spain-09-may-2019

Naime, Henrik Mkhitaryan neće biti u mogućnosti pomoći suigračima u finalu koje se igra u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

henrikh-mkhitaryan-arsenal

Poznato je da između Armenije i Azerbajdžana vlada velika mržnja još od rata za Gornji Karabah, nakon čega su prekinuti svi diplomatski odnosi između ovih država. Na snazi je zabrana ulaska svih Armenaca u Azerbajdžan i obratno, tako da veznjak Arsenala ne smije uopće niti doputovati na finale, a kamoli igrati. Uefa je već objavila kako će podržati engleski klub u traženju vize za Mkhitaryana te učiniti sve da mu omoguće nastup i sigurnost, no konačnu odluku donijet će azerbajdžanska vlada. 

henrikh-mkhitaryan-arsenal-iwobi

Isti problem londonska je ekipa imala u grupnoj fazi kada su igrali protiv Qarabaga, no to je ipak puno slabiji protivnik pa su ga i bez Mkhitaryana lako svladali s 3:0. 

Za kraj spomenimo i kako, zbog nevjerojatnog odnosa ovih susjednih zemalja, Uefa prilikom ždrijebanja kvalifikacijskih grupa za velika takmičenja redovito spriječi da se Armenija i Azerbajdžan nađu u istoj grupi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti