09. 05. 2019 - 23:54
KEPA JUNAK LONDONA: Chelsea nakon penala zakazao londonski...
907
Shares
KEPA JUNAK LONDONA: Chelsea nakon penala zakazao londonski derbi u finalu Evropa lige

LIGA EVROPE

KEPA JUNAK LONDONA: Chelsea nakon penala zakazao londonski derbi u finalu Evropa lige

09. 05. 2019 - 23:54
0
Shares

Penali su odlučili, Čelsi je u finalu Lige Evrope i igraće tamo protiv Arsenala. Čelsi je danas uspio da slavi protiv Ajntrahta sa 4:3 nakon boljeg izvođenja penala. Čelsi je pred ovu utakmicu bio favorit, imao je i 1:1 iz prvog duela, ali daleko od toga da su gosti bili otpisani večeras.

Ajntraht iz Frankfurta je bio ravnopravan rival od samog početka, i jedna i druga ekipa su imale svoje šanse i bilo ko da je večeras prošao u finale, ne bi bilo nezasluženo.

Počelo je šansom Da Koste koji je šutirao sjajno, a Kepa je odlično odbranio, da bi na drugoj strani šansu imao Olivije Žiru kada je Kevin Trap dobro reagovao.

Ipak, domaćin stiže do prednosti od 1:0, Azar je u 28. minutu proigrao Loftus-Čika, ovaj je odličnim udarcem poslao loptu u malu mrežu za prednost domaćina.

Mogao je Čelsi i da udvostruči prednost, ali Loftus-Čik ovoga puta nije dobro nanišanio, gosti su uspjeli da mu izblokiraju šut.

9

U nastavku, odmah gol za goste. Luka Jović je odigrao dupli pas sa Gaćinovićem, izašao 1 na 1 sa Kepom, bio je hladan kao špricer za 1:1. Ajntraht je imao period sjajne igre, napadali su uglavnom preko Kostića i lijeve strane, a Mijat Gaćinović koji je danas bio izuzetno raspoložen je imao jedan volej koji je Kepa uspio da odbrani.

10

Palmieri je imao dobar prodor i udarac u 111. minutu utakmice, Trap je ponovo bio siguran, kasnije je i Zapakosta šutirao, ispostavilo se da je Trap samo dodatno zagrijao ruke za penale.

Iste te ruke mogle su da koštaju Ajntraht finala, pošto je bio jako nesiguran nakon jednog centaršuta, tada je Aspilikueta skočio i ugurao loptu u gol, ali je sudija odlučio da zbog faula ne pokaže na centar.

Penali

1. serija: Haler lagano; Barkli odlično, 1:1
2. serija: Jović u malu mrežu; Aspilikuetin šut brani Trap!
3. serija: De Guzman u mrežu; Žoržinjo hladnokrvan, 2:3
4. serija: Kepa brani Hinteregeru; Luiz siguran, 3:3
5. serija: Pasiensiji brani Kepa; Azar donosi Čelsiju finale!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti