09. 05. 2019 - 22:57
DOKTOR ZA LIGU EVROPE: Arsenal potopio Šišmiše i plasirao se u...
907
Shares
DOKTOR ZA LIGU EVROPE: Arsenal potopio Šišmiše i plasirao se u evropsko finale nakon 13 godina

LIGA EVROPE

DOKTOR ZA LIGU EVROPE: Arsenal potopio Šišmiše i plasirao se u evropsko finale nakon 13 godina

Sport.ba
09. 05. 2019 - 22:57
0
Shares

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u finale Lige Evrope, kako su u revanš meču sa Valensijom slavili rezultatom 2:4 (1:1), pa su sa ukupnih 7:3 izbacili španski sastav i boriće se za trofej.

Loše je počelo po "Gunere", dobra akcija Valensije, Rodrigo je sa lijeve strane iz kaznenog prostora rivala prebacio loptu na desnu, gdje se dobro snašao Gameiro, koji klizeći gura loptu u mrežu Arsenala.

Ipak, uslijedio je ekspresan odgovor "Tobdžija".

Greška odbrane Valensije, loše su izbacili jednu loptu, pokupio ju je Obamejang, koji efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matira Neta poravnava rezultat, Arsenal je odradio veliki posao ovim pogotkom.

Do kraja prvog dijela igre nije bilo golova, mogli su gosti u finišu prvog poluvremena i do preokreta, ali je udarac Obamejanga prohujao pored desne stative.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku, novi udarac za "Slijepe miševe", Arsenal dolazi do preokreta, peti gol za "Gunere" u dvomeču postigao je Lakazet.

Odbrana Valensije je uzela loptu Obamejangu, ali su napravili novu grešku, Toreira je dobio loptu u noge, uočio je Lakazeta na ivici kaznenog prostora rivala, lijepo ga je progirao, ovaj se još bolje snašao i donio prednost gostima iz Severnog Londona od 2:1.

arsenal-aubameyang

Nisu se ipak predavali domaći igrači, igrao se 58. minut kada je tandem Rodrigo-Gameiro ponovo stupio na scenu, španski reprezentativac je šutirao, lopta je pogodila Francuza, koji je uspio da se snađe i sa par metara je smjesti u mrežu Petra Čeha.

Ipak, ponovo su ugasili nade "Slepim miševima" gosti, 11 minuta nakon izjednačenja, Arsenal dolazi do nove prednosti.

Mejtland-Najls je dobro prošao po desnoj strani, ubacio je loptu po zemlji pred gol rivala, Obamejang se sjajno ubacio i postigao drugi gol na meču za 3:2.

Nije to bilo sve, "Guneri" su riješili da potpuno dotuku rivala, pa je Obamejang upisao i het trik, golom na asistenciju Mhitarijana u 88. minutu utakmice.

Razbili su puleni Unaja Emerija rivala u oba susreta, pa će zasluženo igrati u finalu, četvrtom za španskog stručnjaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti