09. 05. 2019 - 10:34
JUNAK POBJEDE U SUZAMA Nako što je vidio reakcije iz domovine...
907
Shares
JUNAK POBJEDE U SUZAMA Nako što je vidio reakcije iz domovine nije mogao sakriti suze

LUCAS MOURA

JUNAK POBJEDE U SUZAMA Nako što je vidio reakcije iz domovine nije mogao sakriti suze

Sport.ba
09. 05. 2019 - 10:34
0
Shares

Lukas Moura je heroj Tottenhama, ali i Brazila u kome se sa posebnom emocijom ispratilo njegovo čudo protiv Ajaxa u Ligi šampiona. Tolikom emocijom, da on svoje nije mogao da sakrije kada je ispred svlačionice u Amsterdamu vidio snimak iz domovine.

ajax2
Ajax je dobio prvi meč polufinala u gostima sa 0:1, vodio sa 2:0 u revanšu, pa je Tottenham morao da u drugom poluvremenu druge utakmice postigne tri gola da bi otišao na megdan Liverpoolu u velikom finalu. I, Lukas Moura je upravo to i uradio.

lucas-moura
Pritom, gol za konačnih 2:3 na "Johan Krojf areni" dao je na samom isteku petog minuta sudijske nadoknade, koliko je i trebalo da se igra, pa je postao junak "pjevaca" ali i svoje domovine.

capture
Kada je izlazio iz svlačionice, novinari su mu pustili snimak iz TV studija, na kojem se vidi kako brazilski komentatori prenose posljednje trenutke meča u Amsterdamu.

Očekivano, kod predstavnika "sedme sile" počela je nevjerovatna euforija, riječi "Historijski gol! Lukas Moura!" odzvanjale su, a heroj Tottenhama...


.. heroj Tottenhama je briznuo u plač.

Emocije su ga preplavile. Kao da je tek tog trenutka postao svjestan šta je uradio, kakvo čudo je režirao i koliko je bolan, a plodonosan bio put od "velike nade PSG-a", do otpisanog u pariskom klubu, iz kog je morao da ide "jer je stigao Neymar, da osvoji Ligu šampiona", do ovog amsterdamskog čuda.

Neymar i "sveci" su sada već davno ispali iz elitnog nadmetanja, a Lukas Moura će predvoditi Tottenham u velikom finalu Lige šampiona protiv Liverpoola, 1. juna od 21 sat na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti