09. 05. 2019 - 09:24
VIJEST ODJEKNULA KAO BOMBA Čeka se potvrda iz Juventusa
907
Shares
VIJEST ODJEKNULA KAO BOMBA Čeka se potvrda iz Juventusa

TRANSFERI

VIJEST ODJEKNULA KAO BOMBA Čeka se potvrda iz Juventusa

Sport.ba
09. 05. 2019 - 09:24
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svi italijanski mediji prenjeli su vijest, Massimiliano Allegri neće trenirati klub naredne sezone, ima ugovor još godinu dana, ali je navodno zatražio da ga klub oslobodi obaveze, cilja klupu PSG-a, gdje će zarađivati više od sadašnjih 7.5 miliona eura.

massimiliano-allegri-pjanic

Šta se desilo?

U Juventusu je nastao raskorak, Paratici i Nedved vjeruju da je sezona neuspješna, da je ekipi potrebna promjena i da se petogodišnji ciklus završio.

Prema tim informacijama, oni su slomili otpor Agnellija. Naime, predsjednik je želeo Zidana, a zatim i Guardiolu, pošto su to nemoguće misije, bio je sklon opciji da Allegri ostane.

allegri2

Naime, Agnelli nije vidio zamjenu, ali ga saradnici ubjeđuju da je vrijeme da se Antonio Conte vrati na klupu. Nisu se rastali baš najbolje, bilo je i indirektnih prozivki, međutim, slično svom ocu Umbertu, mladi predsjednik će izgleda popustiti, kao kada je tata dao zeleno svjetlo za povratak Marcello Lippia u klub, početkom vijeka.

lippi

To je rezultiralo titulom i finalom Lige šampiona, vidjećemo da li je Conteu "oprošteno" i hoće li se nekadašnji kapiten i čovjek koji je sa tri titule prvaka počeo pobjedonosni niz u ovoj deceniji vratiti na klupu. Juve sada ima neuporedivo jači tim nego kod Contea, on je već rekao da želi u klub koji će mu omogućiti da osvaja trofeje i da je 60% šansi da će raditi u Italiji.

conte

Da li ponovo u Juventusu?

Izgleda da je odgovor potvrdan jer je odlagao razgovore sa Interom, upravo jer je dobio mig od Nedveda i Paraticija da sačeka.

Izgleda da je postupio na pravi način, vidjećemo hoće li se oglasiti iz kluba, ali čini se da  Massimiliano Allegri odlazi

 

(Sport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti