09. 05. 2019 - 08:57
GENERAL POSLIJE BITKE Mourinho zna zašto je Ajax ispao
907
Shares
GENERAL POSLIJE BITKE Mourinho zna zašto je Ajax ispao

LIGA ŠAMPIONA

GENERAL POSLIJE BITKE Mourinho zna zašto je Ajax ispao

Sport.ba
09. 05. 2019 - 08:57
0
Shares

Bajka je brutalno okončana u šestoj minuti sudijske nadoknade uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka.

ajax3

Ajax, koji je početkom drugog dijela uzvrata na svom terenu imao ukupnih 3:0 protiv Tottenhama i bio siguran finalist, do kraja sudijske nadoknade uspio je nevjerojatno - prosuti tako kapitalnu prednost i u finale pustiti Spurse.

ajax2

Jose Mourinho, stručni komentator beIN Sportsa, prije utakmice je rekao da je igranje na snagu i fizikalije način na koji se može pobijediti Ajax. I Tottenham ga je "poslušao".

A obožavani Ajax nije imao odgovora na takvu igru, nego je pokušavao s onom koja prolazi protiv nižerazrednih suparnika. Mourinho je to ovako sažeo:

"Kako bi pobijedili u posebnim, najvećim mečevima, ponekad trebate ići protiv vaše filozofije. Ali Ajax je drugo poluvrijeme protiv Tottenhama igrao kao da mu je s druge strane Vitesse u holandskoj ligi!"


Mourinho je naravno opleo i po Ajaxovom treneru, do jučer također slavljenom Eriku ten Hagu. Njega krivi zbog toga što se Ajax nije uspio prilagoditi Tottenhamovoj taktici te zbog toga ostao bez finala Lige prvaka:

"Mi treneri imamo tri vrste utakmica: u jednima ne igramo uopće, u drugima igramo jako loše, a u trećima igramo jako dobro. Ajax je u drugom poluvremenu trebao trenera koji će igrati jako dobro, a on je igrao kao njegovi igrači. Ne baš jako dobro."

Učitaj još novosti