08. 05. 2019 - 16:00
ALBA, RAKITIĆ I JOŠ NEKE ZVIJEZDE NA UDARU Pregaženi Messi...
907
Shares
ALBA, RAKITIĆ I JOŠ NEKE ZVIJEZDE NA UDARU Pregaženi Messi traži novo popratno osoblje: Četiri VELIKE zvijezde za novu Barcu

EVO KAKO BI KATALONCI MOGLI IZGLEDATI

ALBA, RAKITIĆ I JOŠ NEKE ZVIJEZDE NA UDARU Pregaženi Messi traži novo popratno osoblje: Četiri VELIKE zvijezde za novu Barcu

Sport.ba
08. 05. 2019 - 16:00
0
Shares

Lionel Messi sinoć je bio standardno dobar u uzvratu polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola, ali jednostavno nije imao odgovarajuću podršku svojih sekundanata, a epilog je bio… Znate vjerovatno svi, još jedna večer razočaranja za ponajboljeg svih vremena i još jedno povijesno posrtanje na putu ka toliko željenom petom ušatom trofeju u njegovoj karijeri i još jednoj Zlatnoj lopti.

messi

Ligu prvaka sigurno neće osvojiti ove sezone, Zlatnu loptu bi još mogao, ali što mu to vrijedi kad su mu suigrači upropastili savršenu sezonu. Ovaj poraz mogao bi do temelja uzdrmati naizgled sigurnu stolicu Ernesta Valverdea jer jutros svi navijači, klupske legende i mediji zazivaju njegovu ostavku, isti oni koji su mu prije tjedan dana tepali da je genijalac i jedan od najboljih trenera u povijesti katalonskog giganta.

suarez

Za njim bi mogla otići cijela jedna garnitura igrača koji su donijeli na desetke trofeja u proteklom desetljeću, a udarna jedanaestorica mogla bi se drastično promijeniti.

messi-tuzan

Iz nje bi mogli ispasti Luis Suarez, Ivan Rakitić, Clement Lenglet i Jordi Alba. Poker igrača koji su sinoć ocijenjeni najlošije među svim igračima na terenu. WhoScored svima im je mahom dao manje od šest. Najlošijem Jordiju Albi 5,6, a našem Raketi 5,8. Također, letiti bi trebao i Philippe Couthinho koji sinoć vjerojatno ne bi ni zaigrao da je Dembele bio zdrav…

55

Pojedini novi igrači već su stigli, pojedini su pred vratima, a s pojedinima će tek započeti pregovore. Jedan od onih dogovorenih je Frenkie de Jong, koji je već potpisao za 75 miliona eura iz Ajaxa i iduće sezone trebao bi operirati na mjestu koje danas drži Ivan Rakitić. Hrvatski reprezentativac polako ulazi u poznije godine svoje karijere i klub mu ne želi produžiti ugovor, a nakon sinoćnje predstave na Anfieldu, čak i ako je bilo nekih pomaka u pregovorima u posljednjih nekoliko mjeseci, sve je palo u vodu. Navijači ponovo zovu na Rakitićevu prodaju i hvale odluku uprave da dovede mladog Holanđanina.

frankie-de-jong

rakitic

Šuškalo se kako će s njim u paketu stići najbolji mladi branič na svijetu i jedan od najuzbudljivijih tinejdžera na planeti, Matthijs de Ligt. Za njega se bore mnogi europski giganti, ali Barca ima aduta više, a to je njegov najbolji prijatelj De Jong koji ga preko medija zove da mu se pridruži u Kataloniji. Cijena bi trebala biti identična kao i za De Jonga, dakle 75 miliona eura.

deligt-ajax1

Luka Jović je čovjek za kojeg se tvrdilo da će postepeno zamijeniti Luisa Suareza, ako dođe, a upravo je ta uloga rezervista bila prepreka u pregovorima, no nakon još jedne Suarezove tihe večeri i samo dva gola ove sezone u LP-u, Srbin bi mogao dobiti priliku u prvih 11 prije nego je možda očekivao. Eintracht će vjerojatno dobiti oko 60 miliona eura za njegove noge, a Jović postati najplaćeniji srpski nogometaš u povijesti. Pregovori traju cijelu ovu godinu, a sad bi ih Barcina uprava mogla ubrzati te postati ponosan vlasnik najatraktivnijeg i najtraženijeg napadača Evrope, piše Germanijak.

jovic

Jordi Alba dugo je već pod povećalom, a jučer je svojom pogreškom utabao put ka Barcinom debaklu. U prilog mu ide što je praktički jedini lijevi bek u rosteru i što je odigrao već bezbroj utakmica ove sezone pa je dovođenje igrača na tu poziciju jedan od klupskih prioriteta, ali poslije jučerašnjeg Albinog kiksa, novi igrač možda će odmah uskočiti u udarnu momčad. Ferlanda Mendyja, igrača Lyona, zovu još "Mbappe među bekovima", a cijena mu je oko 35 miliona eura te bi od iduće sezone mogao ordinirati lijevom stranom Barcine odbrane.

alba2

mendy

Messijevo popratno osoblje iduće sezone moglo bi izgledati ovako: Ter Stegen – Semedo, Pique, De LIgt, Mendy – Busquets, Arthur, De Jong – Messi, Jović, Dembele.

2

Učitaj još novosti