08. 05. 2019 - 15:47
KLOPP BRUTALNO ISKREN: Kaznite me ako hoćete ali OVO VAM MORAM...
907
Shares
KLOPP BRUTALNO ISKREN: Kaznite me ako hoćete ali OVO VAM MORAM REĆI!

KLOPP BRUTALNO ISKREN: Kaznite me ako hoćete ali OVO VAM MORAM REĆI!

08. 05. 2019 - 15:47
0
Shares

Djeca su otišla da spavaju, sad može da se psuje - rekao je poslije velike, istorijske pobjede

Nema srećtnijeg čovjeka na svetu od Jirgena Klopa u ovom momentu. Njegov Liverpul je pregazio Barselonu sa 4:0, a Njemac je imao šta da kaže poslije meča.

- Sad je 22.10 (po engleskom vremenu je bilo toliko u momentu kad je davao izjavu) i sva djeca su otišla na spavanje, pa mogu da psujem. Ovi moji fudbaleri su j... nevjerovatni carevi! Kaznite me ako hoćete, ali to moram da kažem, jer bolji izraz nemam. Pojma nemam kako smo uspjeli - ushićen je Klop.

Poslije 0:3 u Kataloniji fudbalski svijet je već proglasio četu Ernesta Valverdea kao putnika u madridsko finale.

- Ovo je previše... Zapanjujuće! Igrali smo protiv, možda, najboljeg tima na planeti i sama pobjeda nad takvom ekipom je teška, a kamoli slavlje bez primljenog gola. Još nisam svjestan šta su momci napravili. Nevjerovatno.

Šta reći o onom nevjerovatnom potezu Origija i Arnolda?

- Ovakav miks potencijala i srca nikad ranije nisam vidio. U ovakvim utakmicama morate da pokažete vjeru u sebe. Divok Origi i Džerdan Šaćiri nisu igrali često tokom sezone, ali su pokazali da je u fudbalu sve moguće. Prelijepo. Zaista, prelijepo. Morali smo da budemo na oprezu sve vreme. A opet dovoljno bezbrazni. Takav pristup je bio neophodan. Barselona se lako brani od predvidivih napada, zato smo morali da budemo nepredvidivi. Kod četvrtog gola, samo sam video da lopta uleće u mrežu, nisam skapirao ni da je bio korner, ni ko ga je izveo. Čak me je i Ben Vudborn pitao „šta se desilo? - zaključio je Nemac.

Učitaj još novosti