07. 05. 2019 - 14:58
VELIKA ZVIJEZDA ATLETICA SAZVALA KONFERENCIJU PA OBJAVILA...
907
Shares
VELIKA ZVIJEZDA ATLETICA SAZVALA KONFERENCIJU PA OBJAVILA Nismo se dogovorili, odlazim! POJAČAT ĆE VELIKANA I ZARADITI BOGATSTVO

DIEGO GODIN

VELIKA ZVIJEZDA ATLETICA SAZVALA KONFERENCIJU PA OBJAVILA Nismo se dogovorili, odlazim! POJAČAT ĆE VELIKANA I ZARADITI BOGATSTVO

Sport.ba
07. 05. 2019 - 14:58
0
Shares

Diego Godin (33), fudbalski reprezentativac Urugvaja, danas je sazvao posebnu konferenciju za medije kako bi saopštio da nakon devet godina na kraju tekuće sezone napušta Atletico Madrid.

diego-godin1-822x468

“Susretao sam se s rukovodstvom kluba nekoliko puta kako bih razgovarao o produženju saradnje, ali je jasno da nismo došli do dogovora“, rekao je Godin i dodao:

godin

“Najljepša avantura moje karijere i života se završava. Ponosan sam što sam ušao u historiju Atletico Madrida i još jednom se zahvaljujem svima.“

godin1Špekuliše se da bi Godin karijeru mogao nastaviti u milanskom Interu, ali zvanične potvrde još uvijek nema. Ipak, očekuje se da bi i to moglo uskoro biti potvrđeno.

inter-menanti-godin-733498-1

Godin je u Atletico stigao 2010. godine iz Villareala. Za “jorgandžije“ je odigrao 380 takmičarskih utakmica i postigao 26 golova. U karijeri je igrao još za urugvajske klubove Cerro i Nacional.

godin5

Sjajni defanzivac u dresu nacionalnog tima upisao je čak 126 nastupa, uz osam pogodaka. Vrijedi spomenuti da je s Atleticom osvojio po jedana naslov šampiona Španije, Kup i Superkup. U dva navrata je osvojio Ligu Evrope, a čak tri puta UEFA Superkup.

godin4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti