02. 05. 2019 - 16:10
BARCELONA JE U STRAHU: UEFA će naknadno pregeldati, snimak i...
907
Shares
BARCELONA JE U STRAHU: UEFA će naknadno pregeldati, snimak i ako vide ovu sramotu Messiju prijeti duga kazna

LIGA PRVAKA

BARCELONA JE U STRAHU: UEFA će naknadno pregeldati, snimak i ako vide ovu sramotu Messiju prijeti duga kazna

Sport.ba
02. 05. 2019 - 16:10
0
Shares

Liverpul je jučer doživio ubjedljiv poraz na "Kamp Nou" od Barselone, Katalonci su u svom domu slavili sa 3:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Lionel Mesi je postigao dva pogotka, a njegov drugi bio je ujedno i njegov 600. u profesionalnoj karijeri. Postigao ga je na veličanstven način, iz slobodnog udarca, poslao je neodbranjiv udarac ka golu Alisona, koji je paradom samo uljepšao ovu majstoriju.

messi

Ipak, navijači Liverpula se nadaju da bi mogli da imaju jednu prednost u revanšu.

Naime, jedan navijač "Redsa" je primjetio da je u trenutku kada je Fabinjo skrivio prekršaj za slobodan udarac, koji je Argentinac pretvorio u pogodak, Mesi udario Brazilca.

Fabinjo i Mesi su se našli u duelu, obojica su pali, sudija Kujpers je pokazao žuti karton bivšem igraču Monaka i Argentincu dao priliku da iz slobodnjaka dotuče rivala, što je ovaj i uradio.

Ipak, ono što mu je promaklo je to da je Mesi prilikom duela rukom u predjelu lica udario Fabinja, stekao se utisak kao da ga je namjerno udario pesnicom.

Jedan navijač je to primjetio i okačio peticiju na sajt "change.org" u kojoj traži od Uefe da se Mesi retroaktivno kazni zbog ovog prestupa.

Vidjet ćemo da li će se iz Uefe oglasiti ovim povodom, peticija dobija sve više potpisa, uskoro bi mogla da počne da skreće pažnju nadležnih organa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti