30. 04. 2019 - 09:28
POZNATI DETALJI O SMRTI ČEŠKOG FUDBALERA: Preminuo je iz...
907
Shares
POZNATI DETALJI O SMRTI ČEŠKOG FUDBALERA: Preminuo je iz bizarnog razloga i niko ne može još vjerovati

TUŽNO

POZNATI DETALJI O SMRTI ČEŠKOG FUDBALERA: Preminuo je iz bizarnog razloga i niko ne može još vjerovati

Sport.ba
30. 04. 2019 - 09:28
0
Shares

Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Veselimo se životu u četvero. Dobro došla u obitelj, malena princezo, napisao je na društvenim mrežama u veljači Josef Šural tek rođenoj kćeri.

sei-64772400

Samo dva mjeseca kasnije na društvenim se mrežama nogometni svijet oprašta od Josefa. Češki je reprezentativac u 29. godini preminuo nakon što se sa šest suigrača iz Alanyaspora vraćao s utakmice u Kayseriju.

“Sad si na posebnome mjestu, želim puno snage tvojoj obitelji da izdrži u ovim teškim trenucima. Počivao u miru”, napisao mu je dojučerašnji suigrač, bivši igrač Dinama Junior Fernandes.

Sućut su Alanyasporu i Josefovoj obitelji poslali i Barcelona, Ajax, Dinamo, svi češki klubovi, Petr Čech..., a u tom je klubu trener bio Safet Sušić.

- Šural je u klub došao ove godine, ne poznajem ga, ali 2-3 igrača koji su ozlijeđeni u nesreći sam trenirao. Strašno je to što se dogodilo - rekao nam je Sušić.

Sa Šuralom su putovali Papiss Cisse, Djalma Campos, Baiano, Welinton, Isaac Sackey i Steven Caulker. Svi su lakše ozlijeđeni. Nagađa se da su oba vozača (i onaj koji je u tom trenutku vozio i drugi vozač koji se s njim izmjenjivao za volanom) zaspala pet kilometara prije centra grada, a minibus se prevrnuo. Kako bus nije uništen, nagađa se da je Šural ispao iz njega jer nije bio vezan.

Preminuo je u bolnici od teških ozljeda glave te višestrukih prijeloma ruku, nogu i prsa. U bolnicu je stigao u kritičnom stanju i nije preživio operaciju. Vozači su privedeni i pokrenuta je istraga o nesreći.

Josef i suigrači unajmili su minibus kako bi se što prije vratili s gostovanja kod Kayserispora. Naime, ostatak momčadi i stožer putovali su avionom u ponedjeljak.

- Htjeli su što više od dva slobodna dana iskoristiti za razgledavanje Turske, stati na nekim destinacijama... - rekao je glasnogovornik kluba.

U Tursku je stigao u JANUARU iz praške Sparte, a prije je nosio dresove Slovana iz Libereca i Brna. Protiv Hajduka je 2011. u playoffu Europske lige asistirao u prvoj (1-1) i zabio u drugoj utakmici na Poljudu za pobjedu 1-0, a za češku je reprezentaciju jednu od 20 utakmica odigrao na Euru 2016. protiv Hrvatske (2-2). Bio je napadač.

Šural iza sebe ostavlja suprugu i dvije kćeri. Kao i tugu u cijelom nogometnom svijetu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti