30. 04. 2019 - 07:54
KAKAV JE OVO SRETNIK Cristiano Ronaldo postaje vlasnik...
907
Shares
KAKAV JE OVO SRETNIK Cristiano Ronaldo postaje vlasnik jedinstvenog i najskupljeg automobila na svijetu - svi će mu gledati u leđa

NOVI BUGGATI STIŽE U IMPRESIVNU GARAŽU

KAKAV JE OVO SRETNIK Cristiano Ronaldo postaje vlasnik jedinstvenog i najskupljeg automobila na svijetu - svi će mu gledati u leđa

Sport.ba
30. 04. 2019 - 07:54
0
Shares

Cristiano Ronaldo je jedna od najpopularnijih osoba na svijetu, a svoju popularnost odlično iskorištava i za marketinške svrhe. Portugalac je zaštitno lice mnogih velikih svjetskih brendova, a jedan od 'zadataka' mu je i promocija automobila koje dobije u zamjenu za promociju. 

Ali nisu mu automobili samo dio poslovne obveze, Portugalac je i privatno veliki ljubitelj brzih mašina i u svom posjedu ima impresivnu kolekciju sportskih i klasičnih automobila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arrived ????????????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

I prije nego što je potpisao bogati ugovor s Manchester Unitedom, Ronaldo je bio zaljubljenik u skupe igračke. A nakon što je stigao u Englesku, nije mu dugo trebalo da se krene natjecati sa suigračima na parkingu trening centra.

cristiano-ronaldo-new-car-640x400

Jedan od prvih automobila koji si je kupio u Engleskoj bio je BMW M6, a ubrzo je svojoj kolekciji dodao nekoliko Audija, Bentleya, ali i dva Porschea.

cristiano-ronaldo-cars-lamborghini-1024x576

Nakon što je stigao u Real Madrid, Ronaldo je kupio Ferrari 599 GTO, Lamborghini Aventador LP 700-4, a potom još nekoliko superautomobila. Financial Express je Ronaldovu garažu 2017. godine procijenio na malo manje od šest miliona funti.

cristiano-ronaldo-cars

Ronaldo je 2009. godine sudjelovao u nesreći sa svojim Ferrarijem 599 GTB Fioranom nekoliko dana uoči utakmice Manchester Uniteda i Chelseaja. Srećom, Portugalac se izvukao bez ozljeda.

Saigrač Fabio da Silva je kasnije otkrio da se Ronaldu nesreća dogodila prvom prilikom kada je sjeo za volan svog 200 hiljada funti vrijednog automobila. Registrirao ga je samo dva dana prije nego što se zabio u zid tunela u blizini aerodroma u Manchesteru. Automobil je kasnije prodan za 30 hiljada eura.

cristiano-ronaldo-car-bugatti-chiron-1024x602

Iako nikada nije javno rekao koji mu je automobil najdraži, prema nedavnim objavama s društvenih mreža, čini se da najviše ljubavi gaji prema po mjeri rađenom CR7 Bugatti Chironu. Dostiže brzinu od 420 kilometara na sat, a vrijednost mu je 3.6 miliona funti. Ekskluzivan je i bit će izrađeno samo 500 modela, a Ronaldo ima vlastitu verziju sa svojim zaštitnim znakom CR7.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning ????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

A da dobiješ svoj primjerak ovog posebnog automobila, nisu ti dovoljni samo novci. Bugatti sa svakim svojim kupcem razvija poseban odnos i oni procjenjuju je li on podoban budući vlasnik. Ako Ronaldo bude imao ikakvih problema sa svojim Chironom, samo mora nazvati Bugatti i oni će poslati svog majstora da ga popravi. Omogućit će mu i privremenu zamjenu dok je automobil na popravku.

christiano-ronaldo-car-collection-lamborghini-aventador

A sada njegovu garažu krasi i najskuplji automobil na svijetu. Naime, ekskluzivni brend Bugatti predstavio je 'La Voiture Noire', novi model koji će proizvoditi samo jednu jedinicu.

1

Brojni mediji tvrde da je Portugalac odlučan da kupi ovaj Bugattijev model, koji košta "samo" 11 miliona eura. 'La Voiture Noire' ima samo dva sjedišta i može dostignuti brzinu od čak 420 kilometara na sat. 

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti