26. 04. 2019 - 17:12
SPAVAŠ LI MIRNO GUARDIOLA ? Odrekao se zvijezde koja hara u...
907
Shares
SPAVAŠ LI MIRNO GUARDIOLA ? Odrekao se zvijezde koja hara u velikanu

PRIMERA

SPAVAŠ LI MIRNO GUARDIOLA ? Odrekao se zvijezde koja hara u velikanu

Sport.ba
26. 04. 2019 - 17:12
0
Shares

Zinedine Zidane je dao priliku kada je malo ko očekivao svom miljeniku Brahimu Diazu.

Brahim je u Madrid stigao početkom 2019. godine smatrajući da će imati više prostora za igru. Lukava uprava Kraljeva odradila je sve potrebne opcije i obećala mladiću da će imati prostor za napredak potpisom na ugovor.

diaz

Međutim, nije bilo tako. 19-godišnjak je bio u nemilosti Solarija koji mu je davao šansu u posljednjim minutama utakmice i činilo se da će još jedna karijera biti prerano “upropaštena”.

Dolaskom Zidane, sve se promijenilo. Diaz je konačno dobio obećanje da će biti adekvatno “korišten”, a priliku za popravljanje ukupnog dojma će imati do kraja sezone, kao i na pripremama za narednu.

Sinoć je Zidane Diazu dao šansu u startnoj postavi Real Madrida u duelu sa Getafeom, a mladi fudbaler je opravdao povjerenje svog šefa struke.

Odradio je sasvim korektan meč, a pokazao je da ima i vještinu kojom se moraju pozabaviti u stručnom štabu najtrofejnijeg kluba.

Sasvim je sigurno da Guardioli nije svejedno kada vidi da je Diaz budućnost i kalibar za jače klubove, ali će se morati pomiriti sa činjenicom da mu je upravo on potpisao avionsku kartu za novu destinaciju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti