26. 04. 2019 - 16:16
Jedinstvo pod imperativom pobjede protiv Igmana
907
Shares
Jedinstvo pod imperativom pobjede protiv Igmana

1. FEDERALNA LIGA

Jedinstvo pod imperativom pobjede protiv Igmana

Sport.ba
26. 04. 2019 - 16:16
0
Shares

Nakon što su osvojili samo pet bodova u proljetnom dijelu Prve lige Federacije BiH, nogometašima Jedinstva je predstojeći ogled s Igmanom iz Konjica svrstan među najvažnije ovosezonske. Stručni štab i prvotimci, svjesni važnosti meča i imperativa pobjede, bili su vrlo oprezni u najavi sutrašnje utakmice.

"Brojni su razlozi naših slabijih igara. Trebali bi se vratiti na klupske probleme u zimskoj pauzi, manjak treninga, mlad i neiskusan igrački kadar, pa tek onda na neefikasnost i nedisciplinu u igri. Sve to moramo potisnuti i sutra odigrati možda i iznad mogućnosti. Ekipa Igmana je također u teškoj situaciji, međutim daleko od toga da se radi o slabom protivniku. Moramo preuzeti odgovornost i napokon početi postizati golove", riječi su šefa stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Vlado Jagodić.

Potvrđeno je da voljni momenat nikad nije dolazio u pitanje, a prvotimci se nadaju i neophodnoj navijačkoj podršci.

"Itekako smo svjesni važnosti utakmice, jer smo sami sebe doveli u nezavidnu situaciju na tabeli. Dosta smo razgovarali, skautirali tim iz Konjica i mislim da smo napokon spremni za pravo izdanje. Možemo govoriti o oscilacijama u igri, međutim voljni momenat nikada nije bio u pitanju. Nadam se da ćemo imati podršku što većeg broja navijača, jer je to nama igračima uvijek na prvom mjestu", istakao je nogometaš bihaćkog prvoligaša Momir Zečević.

Jedinstvo sutrašnji susret 24. prvenstvenog kola na Gradskom stadionu u Bihaću dočekuje na osmoj poziciji na tabeli sa 33 boda, ali i bez suspendiranih Hodžića i Porića. Igman iz Konjica u Bihać dolazi s 30 bodova na kontu i nizom od četiri utakmice bez poraza.

Učitaj još novosti