26. 04. 2019 - 16:14
U Slobodi optimisti uoči susreta sa Željezničarom: Probat ćemo...
907
Shares
U Slobodi optimisti uoči susreta sa Željezničarom: Probat ćemo pobijediti uprkos izostanku bitnih igrača

PREMIJER LIGA BIH

U Slobodi optimisti uoči susreta sa Željezničarom: Probat ćemo pobijediti uprkos izostanku bitnih igrača

Sport.ba
26. 04. 2019 - 16:14
0
Shares

Posljednja dva susreta Slobode i Željezničara završena su bez pobjednika. Ali, generalno, sarajevski "plavi" imaju osjetno bolji skor u duelima s tuzlanskim "crveno-crnim". 

Zna to i šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić, koji je na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg susreta te dvije ekipe rekao da uvažava Željezničar, ali da unatoč neigranju nekolicine igrača, očekuje veliku borbu i pobjedu svoje ekipe.

"Niko ničije probleme ne voli slušati, pa tako ni vi naše. Bit ću jasan, sve dok imamo i jednog igrača na terenu na nogama, zastava ne smije pasti. Ne možemo računati na četiri najiskusnija igrača, povrijeđene Saida Husejinovića i Mehmeda Alispahića, za koga je sezona vjerovatno završena, te na Pericu Ivetića i Ivana Barabana, koji neće nastupiti zbog trećeg žutog kartona. Kao i na svakoj utakmici, pa tako i protiv Željezničara, probat ćemo pobijediti. Dva puta smo odigrali neriješeno i mislim da je vrijeme da osvojimo tri boda", rekao je Nalić. 

Komentirao je i uspjeh juniora Slobode koji su se plasirali u finale Kupa BiH. "Igrali smo u isto vrijeme, pa nisam mogao gledati utakmicu juniora. Moj kolega Amir Spahić odlično vodi ekipu i mogu reći da će iz tog sastava 4-5 igrača biti sutra na klupi protiv Željezničara. Zahvaljujući 37 osvojenih bodova do sada, u narednim utakmicama možemo dati šansu nekim mlađim igračima", kaže Nalić.

Amar Beganović, jedan od igrača koji je pod Nalićevom "palicom" dobio priliku i iskoristio je, potvrdio je da "šef" mladima daje šansu, pa je protiv Zrinjskog priliku da zaigra dobio Armin Hodžić.

"Što se sutrašnje utakmice tiče, Željo zaslužuje respekt. Sigurno da imaju svoju računicu na Tušnju, ali nećemo se predati i sve ćemo učiniti da osvojimo tri boda. Pozivam navijače da nam pomognu i u ovom važnom susretu budu naš vjetar u leđa", zaključio je Beganović.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se sutra od 20 sati.

Učitaj još novosti