24. 04. 2019 - 09:01
PONIŽENJE NA GOODISONU JE PRESUDILO Otkriveno kako će United...
907
Shares
PONIŽENJE NA GOODISONU JE PRESUDILO Otkriveno kako će United izgledati naredne sezone - Sanchez i Pogba su bivši, OVE IGRAČINE stižu

ENGLESKI MEDIJI TVRDE

PONIŽENJE NA GOODISONU JE PRESUDILO Otkriveno kako će United izgledati naredne sezone - Sanchez i Pogba su bivši, OVE IGRAČINE stižu

Sport.ba
24. 04. 2019 - 09:01
0
Shares

Šamarčina od Evertona 4:0 u prošlom premierligaškom kolu razbila je iluzije Mourinhovih hejtera i Solskjaerovih poklonika. United nije ništa gori ni bolji s Norvežaninom na klupi. Nekoliko bljesaka pod kormilom novog menadžera bacilo je pijesak u oči mnogima, ali potop od „drugog liverpulskog kluba“ vratio je sve u bolnu realnost.

united-lukaku-smalling

Kako bi se riješili duhova prošlosti Solskjaer i klupska uprava odlučili su se za izmjenu generacija, nekoliko će zvijezda i preplaćenih igrača koji se doživljavaju kao zvijezde, ali to zapravo nisu, otići će iz kluba, a nova lica će stići na njihovo mjesto. Unitedu nije strano odriješiti kesu, rade to već godinama, ali od Fergusonovog odlaska poprilično bezuspješno i neplanski pa su ovaj put trošenje obaviti kako spada.

sanchez-fred-united

Ponovo će potrošiti gomilu novca, procjenjuje se ukupno oko 450 milijuna eura, ali zato će polovicu tog iznosa zaraditi prodajama nekoliko razvikanih imena. Prvo je na toj listi ono Alexisa Sancheza, kojemu isplaćuju gotovo pola miliona funti sedmično, a ovaj sjedi na klupi, u rijetkim trenucima kad uđe u igru, ne odigra ništa i razlaz je najbolje rješenje za obje strane. Osobito za United.

1

Paul Pogba navodno je u uznapredovalim pregovorima s Real Madridom i od njega, računaj, trebali bi izvući oko 100 miliona eura.

pogba-united

Za Andera Herreru neće dobiti ništa jer mu istječe ugovor i može otići besplatno, ali će se riješiti njegove također vrlo visoke plate, a u istoj skupini igrača su i Matteo Darmian te Juan Mata. Za njih trojicu neće izvući ni eura odštete, ali će rasteretiti budžet za plaće za barem 300.000 eura svake sedmice.

herrera

darmian4

mata-sterling

 Ulaganje u redizajn svlačionice trebalo bi biti ogromno prema pisanju engleskog Daily Maila. Šestorica igrača osobito su zanimljivi. Prvo ime je novi engleski reprezentativac Declan Rice koji bi trebao stići iz West Hama za 50 miliona eura te uz mladog Aarona Wan-Bissaku (40 miliona eura iz Crystal Palacea) trebao bi zakrpati rupe u bolno poroznoj odbrani Crvenih vragova.

skysports-declan-rice-west-ham-4408750

aaron-wan-bissaka

Odlaske veznoj liniji nadomjestit će trojac Saul Niguez (130 miliona eura iz Atletico Madrida), Joaa Felixa (105 miliona eura iz Benfice) te Bruna Fernandesa (80 miliona eura iz Sporting Lisabona).

saul-niguez-2

fenix5

bruno-fernanes2

Norveški strateg pokušat će dovesti još jednog svježeg engleskog reprezentativca, Calluma Hudsona-Odoija iz Chelseaja koji se procjenjuje na oko 50 miliona eura.

callum-hudson-odoi-chelsea-2018-19-19ff3ednxi6qr1gu7lm5qr3lby

Bolni rezovi, ali su potrebni… Itekako!

2

 

Učitaj još novosti