24. 04. 2019 - 06:00
NE PITA ZA CIJENU Pep obara klupski rekord kako bi doveo OVU...
907
Shares
NE PITA ZA CIJENU Pep obara klupski rekord kako bi doveo OVU IGRAČINU - s njim kreće po toliko željenu Ligu prvaka

RODRI IZ ATLETICA VELIKA ŽELJA

NE PITA ZA CIJENU Pep obara klupski rekord kako bi doveo OVU IGRAČINU - s njim kreće po toliko željenu Ligu prvaka

Sport.ba
24. 04. 2019 - 06:00
0
Shares

Manchester City je, kako se izvješćuje, spreman platiti za transfer Atletico Madridovog veznjaka Rodrija ovog ljeta nakon što su propustili potpisivanje Frankie De Jonga.

rodri5

Uz Fernandinhovo starenje i Ilkay Gundogana koji nije uvijek uvjerljiv, ima smisla da City bude zainteresiran za novi potpis na sredini terena za sljedeću sezonu.

fernandinho4

ilkay-gundogan-fernandinho-manchester-city-rbg0sfvd0fh21wvy7gsuhn54v

Prema Telegraphu, Rodri je postao glavna meta i City je spreman oboriti transfer rekord plaćajući njegovuu klauzulu o oslobađanju od 60.6 miliona funti oja će zasjeniti 60 miliona funti koje su plaćene za Riyada Mahreza prošlog ljeta.

mahrez

Ako se pridruži, 22-godišnjak bi trebao dokazati da je idealan za stil igre Pep Guardiole, iako Telegraph izvješćuje da je španlski taktičar ostao duboko frustriran kada je propustio transfer Frenkie de Jonga, koji je sklopio posao da napusti Ajax zbog Barcelone ovog ljeta.

frankie-de-jong

Rodri se čini dobrom alternativom nakon što se pokazao kao još jedan uzbudljiv talent.

rodri

City je prošle sezone lagano osvojio titulu Premier lige, ali ovaj put suočavaju se sa mnogo težom utrkom, pa se čini da je od vitalne važnosti da ovog ljeta dobro posluju kako bi sebi dali bolje šanse da dominiraju sljedeće sezone, dok se još moraju poboljšati u Ligi prvaka.

rodri4

rodri3

rodri2

rodri1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti