22. 04. 2019 - 08:13
STRAŠNA POSTAVA OD 300 MILIONA Ovo je 11 najboljih besplatnih...
907
Shares
STRAŠNA POSTAVA OD 300 MILIONA Ovo je 11 najboljih besplatnih igrača na ljeto - neke želi pola Evrope (GRAFIKA)

DE GEA, MATA, STURRIDGE, BALOTELLI, MONREAL...

STRAŠNA POSTAVA OD 300 MILIONA Ovo je 11 najboljih besplatnih igrača na ljeto - neke želi pola Evrope (GRAFIKA)

Sport.ba/Germanijak.hr
22. 04. 2019 - 08:13
0
Shares

Za manje od tri mjeseca otvara se novi prijelazni rok. Iako ligaška prvenstva još nisu gotova, te se u većini liga petica još uvijek ne može pretpostaviti novi prvak, mnogi od igrača jednim okom više gledaju kako sezone završiti zdravi kako bi si osigurali mjesto na tržištu nego kakav će biti konačni plasman njihovih ekipa.

Manchester United definitivno se nalazi u najtežoj situaciji. Jedan od najvećih klupskih vrijednosti, španski čuvar mreže David de Gea, od 1.7. postaje slobodan igrač! Vijest bi bila puno veća da Crveni Vragovi nemaju mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu, ali u svakom slučaju mnogi velikani bi izrazito rado voljeli De Geu vidjeti u svojim redovima.

degea

Osim Španca, Crveni Vragovi imaju još nekolicinu igrača koji su pred istekom ugovora, ali s kojima nemaju opciju produžetka, te će s njima situacija biti mnogo kompliciranija. Najskuplji od onih koji odlaze je Ander Herrera, čija tržišna vrijednost po Transfermarktu na današnji dan iznosi 28 milijuna eura. Slijede ga još fantastični ofanzivni veznjak Juan Mata, te dva desna braniča, Mateo Darmian i Antonio Valencia. Upravo Valencia ima najduži staž u Unitedu, u kojeg je stigao još tamo davne 2009. godine, te iako je u početku legendarni Alex Ferguson zamišljao Valenciu kao desno krilo, njegove prave kvalitete stigle su na vidjelo kada se legendarni Ekvadorac prebacio na poziciju desnog braniča.

herrera

mata

darmian4

antonio-valencia-arsenal-man-utd

Osim Crvenih Vragova, još jedan engleski velikan ima velikih dosta problema sa slaganjem ekipe za sljedeću sezonu. Standardni igrači imaju važeće ugovore, ali Alberto Moreno, Daniel Sturridge i James Milner od sljedeće godine mogu otići, a da se na ime odštete ne upiše ništa. Škot Andrew Robertson istisnuo je Morena iz početne postave, Daniel Sturridge sve više postaje tek peta opcija u napadu Redsa, budući da Divock Origi u posljednje vrijeme bilježi sve veću minutažu kod Jurgena Kloppa. Sturridge je nedvojbeno odličan igrač, ali njegov problem s ozljedama je nešto što ga je od nekada najveće mlade nade engleskog nogometa promoviralo u solidnu zamjenu kada treba odmoriti nekoga iz početnih jedanaest.

moreno

sturridge2

origi

Diego Simeone također ima razloga za zabrinutost. Njegov nositelj i stup obrane Diego Godin na pragu je odlaska, te ne bi iznenadilo da kapiten Atletica na kraju sezone zamjeni sredinu. Po mnogim navodima talijanski velikan Inter najzainteresiraniji je za dovođenje kapetana Urugvaja i Atletico Madrida.  

godin6

Kontroverzni Mario Balotelli postaje slobodan igrač na kraju sezone. Talijan je sredinom siječnja napustio Nicu te potpisao za Marseille, ali njegov agent Mino Raiola vješto je odradio transfer te usprkos činjenici da je Marseille Super Maria platio dvadeset miliona eura postoji velika mogućnost da Balotelli na kraju sezone ponovno promjeni sredinu. Balotelli je velika vrijednost na terenu, ali i veliki rizik izvan njega, te iako jednim potezom može riješiti bilo koju utakmicu, mnogi su klubovi koji bi rađe njega imali kao protivnika nego vlastitog igrača.

balotelli

PSG je ekipa prepuna fantastičnih igrača, ali dijete kluba, Adrien Rabiot, po mnogima igra svoju posljednju sezonu u Parizu. Ovaj centralni vezni, čija je nogometna kvaliteta neupitna, već duže vrijeme je iznimno nezadovoljan svojim statusom te je vrlo vjerojatno da će od sljedeće godine nositi dres nekog drugog velikana. Mnogi su zainteresirani, ali najbliže njegovom dovođenju zasada su Chelsea, Barcelona, Real Madrid i Manchester United.

rabiot4

Još jedan bivši Parižanin od sljedeće godine mijenja sredinu 31-godišnji Brazilac David Luiz neće još dugo igrati „Sarii ball“ te odlazi iz Chelsea na kraju godine. Potencijalnih destinacija ima mnogo, te se nagađa kako bi Luiz svoju karijeru mogao nastaviti van lige petice, a spominju se Benfica, te klubovi iz SAD i Kine. Osvajač zlatne medalje sa svjetskog prvenstva 2018. Olivier Giroud također može promijeniti sredinu na kraju sezone, ali nekako vjerujemo da će se ovaj 32-godišnji Francuz zadržati u Chelsea još minimalno jednu godinu.

luiz6

giroud

Svakako ne treba zaboraviti ni Aarona Ramseya. Njegov ugovor ističe na kraju sezone, ali Ramsey je otklonio svu mogućnost novinarima za špekulacije te je već potpisao predugovor sa torinskim Juventusom.

ramsey4

Iz Arsenala odlaze i Nacho Monreal i Danny Welbeck. Obojica imaju iznimno velike ugovore te je za očekivati kako će ih Arsenal pustiti na kraju sezone usprkos činjenici da su ih kombinirano platili 30 milijuna eura.

monreal

welbeck3

Od ostalih igrača izdvojit ćemo još i Alana Dzagoeva(28) koji je cijelu karijeru proveo u CSKA te njegova tržišna vrijednost na današnji dan iznosi 13 milijuna eura.  Tu su još i Vincent Kompany (33, Manchester City), Max Kruse (31, Werder Bremen), Andy Carroll(30, West Ham United), Rafael (28, Olympique Lyon), Lazar Marković(25, Fulham) te mnogi drugi.

12

Učitaj još novosti