21. 04. 2019 - 23:11
POSEBAN DIZAJN DRESOVA ZA NOTRE DAME Psg slavio protiv Monaca...
907
Shares
POSEBAN DIZAJN DRESOVA ZA NOTRE DAME Psg slavio protiv Monaca i potvrdio titulu

FRANCUSKA

POSEBAN DIZAJN DRESOVA ZA NOTRE DAME Psg slavio protiv Monaca i potvrdio titulu

Sport.ba
21. 04. 2019 - 23:11
0
Shares

Paris Saint-Germain je nakon tri uzastopna poraza, napokon uspio i matematički osigurati obranu titule prvaka Francuske. Klub s Parka prinčeva osvojio je osmi naslov prvaka u svojoj historiji, a potvrda je stigla danas kada je Lille odigrao utakmicu bez golova protiv s Toulouseom, a da slavlje bude potpuno pobrinuo se fantastični Kylian Mbappe.

mbappe

Mladi Francuz je postigao hat-trick u domaćoj pobjedi nad Monacom i tako postao najmlađi nogometaš u historiji Ligue 1 koji je došao do 30 golova u jednoj sezoni. Uz to, postao je prvi Francuz nakon Jean-Pierrea Papina koji je došao do brojke od minimalno 30 golova u sezoni.

Za monegaški sastav kola su krenula nizbro već u 13. minuti kada se povrijedio hrvatski golman Danijel Subašić. Nesretni 'Suba', koji muku muči s povredama ove sezone, uhvatio se za predio mišića i prepona te ga je morao zamijeniti Diego Benaglio. Već dvije minute kasnije, Kylian Mbappe zabija za 1-0 na asistenciju Diabya.

Do kraja poluvremena 20-godišnji napadač Parižana zabija i drugi gol, a ovaj put na asistenciju Danija Alvesa, dok je točku na i postavio u 56. minuti kada je proradila ista kombinacija kao i kod drugog gola. Počasni gol za Monaco upisao je Alexander Golovin u 80. minuti.

Dodajmo da su nogometaši PSG-a igrali u posebno dizajniranim dresovima za katedralu Notre-Dame, sa imenom katedrale umjesto prezimena na poleđini.
Ekipa Thomasa Tuchela tako je osigurala obranu naslova u 33. kolu, pet utakmica prije kraja sezone. Međutim, naslov u Ligi prvaka i dalje im je ostao daleko od dohvata ruke.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti