21. 04. 2019 - 20:05
NASTAVLJA SE TRKA ZA TITULU Liverpool slavio protiv Cardiffa
907
Shares
NASTAVLJA SE TRKA ZA TITULU Liverpool slavio protiv Cardiffa

ENGLESKA

NASTAVLJA SE TRKA ZA TITULU Liverpool slavio protiv Cardiffa

Sport.ba
21. 04. 2019 - 20:05
0
Shares

U 35. kolu Premiershipa, nogometaši Liverpoola ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Cardiffa. Redsi su slavili rezultatom 2-0 i tako ostali u korak s Manchester Cityem i nastavljaju borbu za naslov s dva boda manje od vodeće ekipe prvenstva.

salah-alexanderarnold-liverpool

U prvom poluvrmenu ekipa Jurgena Kloppa nije uspjela doći do gola. Ipak, u nastavku je prvo preko Georginija Wijnalduma, a potom i golom iz jedanaesterca Jamesa Milnera  deset minuta prije kraja osigurala pobjedu, za razliku od Arsenala koji je propustio veliku priliku za ostvariti plasman u Ligu prvaka.

Topnici su na svom Emiratesu poraženi od Crystal Palacea rezultatom 3-2. Prvi gol za goste postigao je Christian Benteke u 17. minuti. U nastavku je Mesut Ozil donio izjednačenje, dvije minute nakon početka drugog dijela, ali već u 61. minuti Wilfried Zaha zabija za novo vodstvo. Viziju o tome da će ostati poraženi na svom terenu, nogometašima trenera Unaija Emerya osvijestio je James McArthur. Aubameyang je uspio smanjiti u 77. na 3-2, ali sva tri boda otišla su gostima.

Da su pobijedili, nogometaši Arsenala bi se popeli na 3. mjesto tabele, ali ovako su ostali na 4. mjestu s bodom zaostatka za Tottenhamom, a imaju jednak broj bodova kao Chelsea na 5. mjestu.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti