21. 04. 2019 - 16:26
PORAŽENI I PONIŽENI Manchester United primio četiri komada od...
907
Shares
PORAŽENI I PONIŽENI Manchester United primio četiri komada od Evertona

ENGLESKA

PORAŽENI I PONIŽENI Manchester United primio četiri komada od Evertona

Sport.ba
21. 04. 2019 - 16:26
0
Shares

Prvi put nakon četiri pune godine Everton je pobijedio Manchester United i to sa spektakularnih 4:0 u 35. kolu Premiershipa. Crveni vragovi su teško stradali na Goodisonu, a težak poraz može ih na kraju skupo koštati plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone, a sada je upitna i budućnost Ole Gunnara Solskjaera na klupi jer je njegova ekipa  doživjela ukupno četvrti poraz u posljednjih pet utakmica. 

walcott-rooney-everton
S druge strane, Everton je ostvario najveću pobjedu nad rivalom s Old Trafforda još od 1984. godine, kada je slavio 5:0.

Potez utakmice napravio je sjajni Brazilac Richarlison, koji je u 13. minuti nakon izvedenog auta načeo goste majstorskim škaricama u petercu i probio Davida De Geu za veliko vodstvo. 

Na 2:0 je u 28. minuti povisio Gylfi Sigurdsson. Islanđanin je primio loptu u polukontri, opalio s 25 metara i pogodio donji lijevi ugao za novo oduševljenje na tribinama Goodisona.

Pokušao se United vratiti u drugom poluvremenu, a onda je u osam minuta primio još dva gola. Nakon kornera u 56. minuti lopta se odbila na rub šesnaesterca, gdje je Lucas Digne savršeno dočekao i poslao opet u taj donji lijevi ugao dok je De Gea nemoćno sve promatrao.

Točku na i u 64. minuti stavio je Theo Walcott. Ubojiti kontranapad započeo je Sigurdsson i s lijeve strane lansirao Engleza u zicer, a on poslao loptu pored istrčalog De Geae u dalji kut za historijskih 4:0 u plavom dijelu grada Beatlesa.

United sada na šestom mjestu ima dva boda manje od Chelseaja i četvrtog Arsenala, s tim što Topnici imaju utakmicu manje, dok je Tottenham na trećoj poziciji daleko tri boda na četiri kola prije kraja Premiershipa. 

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti