20. 04. 2019 - 21:58
BARCA KONAČNO PRONAŠLA SUAREZOVU ZAMJENU: Španci tvrde da je...
907
Shares
BARCA KONAČNO PRONAŠLA SUAREZOVU ZAMJENU: Španci tvrde da je sve gotovo - na Nou Camp stiže ZVIJER s Otoka

BARCA KONAČNO PRONAŠLA SUAREZOVU ZAMJENU: Španci tvrde da je sve gotovo - na Nou Camp stiže ZVIJER s Otoka

Sport.ba
20. 04. 2019 - 21:58
0
Shares

Prema pisanju španskih medija, jedna od najvećih zvijezda Evertona Richarlison bit će meta Barcelone u predstojećem ljetnom prelaznom roku.

richarlison7

Brazilac nije bio ni blizu ovako popularan prije dvije godine. On je impresionirao u dresu U20 reprezentacije na Južnoameričkom prvenstvu 2017. godine, te privukao pažnju mnogih europskih klubova.

richarlison5

Tog ljeta ga je doveo Watford za oko 11 miliona funti, a 21-godišnjak se vrlo brzo prilagodio na Premier ligu. Nakon prve sezone u kojoj je postigao pet ligaških golova, Richarlison je prošlog ljeta zajedno sa trenerom Marcom Silvom otišao u Everton za čak 50 miliona funti.

richarlison-cropped-zs7jyzyoxw3e1w667nze6r9ak

Iako su mnogi smatrali kako je to previše novca za još uvijek nedokazanog igrača u Evropi, on je ove sezone pokazao svoj kvalitet, te se smatra jednim od najtalentiranijih igrača na svojoj poziciji. Kako navode madridske novine Marca, za njega interes pokazuje Barcelona, čiji čelnici su već duže vrijeme u potrazi za Suarezovom zamjenom.

malcom-suarez

Katalonci su u zimskom prelaznom roku kao rezervu Urugvajcu doveli Kevina Prince-Boatenga na posudbu iz Sassuola, ali on nije dugoročna opcija. Pored Richarlisona, sa odlaskom na Camp Nou povezuje se i senzacija iz Bundeslige, napadač Eintracht Frankfurta Luka Jović, kojeg također želi i najveći rival Real Madrid.

richarlison4

richarlison3

richarlison-2

richarlison-1

richarlison

skysports-richarlison-brazil-4418412

Učitaj još novosti