18. 04. 2019 - 10:10
NAKON ISPADANJA RONALDO UZIMA STVAR U SVOJE RUKE Upravi kluba...
907
Shares
NAKON ISPADANJA RONALDO UZIMA STVAR U SVOJE RUKE Upravi kluba dostavio spisak igrača koje želi u Juventusu

TRANSFERI

NAKON ISPADANJA RONALDO UZIMA STVAR U SVOJE RUKE Upravi kluba dostavio spisak igrača koje želi u Juventusu

Sport.ba
18. 04. 2019 - 10:10
0
Shares


Barcelona je ove sezone navijala za Ajax svim srcem jer su smatrali Cristiana Ronalda i Juventus najvećim favoritima za ovogodišnju Ligu prvaka. Također, ispadanje sjajnog Portugalca u ovoj fazi takmičenja daje više šanse Lionelu Messiju da podigne još jednu Zlatnu loptu. Za Juventus više ne moraju brinuti ove sezone, kao ni za Ronalda, ali trebali bi se bojati, barem poštovati, Ronaldov plan za Juventus dogodine.

ronaldo

Ljutit nakon preranog ispadanja iz Lige prvaka predsjedniku Andrei Agnelliju dostavio je svoj popis željenih pojačanja za ovo ljeto, a na njemu su četiri imena. Jedno iz redova Barcelone.

Riječ je o golmanu Jasperu Cillessenu, Cristiano je vidio što znaju golmani koje su kalili Ajaxovi golmanski treneri iz prve ruke na primjeru Andrea Onane, koji je bio sjajan protiv Juvea, a Cillessena pozna još iz španjolske lige. Nizozemac je trenutačno zadovoljan statusom zamjene za Marca Andrea ter Stegena, a otišao bi jedino u klub koji ima ambicije osvojiti Ligu prvaka. Pristao bi biti i zamjena u tom slučaju, ali Ronaldo ga vidi kao potencijalnog prvog golmana Stare dame. Početna cijena iznosi oko 40 miliona eura.

juventus

Najambiciozniji plan bit će dovođenja Matthijsa de Ligta, sjajnog stopera Ajaxa čijim golom su Kopljanici izbacili Juve u četvrtfinalu, ali njegovo ime nije jedino na njegovom popisu želja i morat će se za njegove usluge potući s ostalim europskim gigantima. Cijena će biti oko 80 miliona eura, a De Ligt bira između Barcelone, Reala, PSG-a i Juventusa…

marcelo

Preostala dvojica igrača na popisu su Joao Felix, otkriće Benfice koje Portugalci cijene na 120 miliona eura, te Ronaldov dobar prijatelj Marcelo, koji može otići tek kad Zidane osigura zamjenu. Iako je riječ o top-igraču, trebao bi koštati oko 50 miliona eura jer je već lagano u godinama.

Ukupno će Ronaldova pojačanja koštati Agnellija oko 300 miliona eura, ali čelni ljudi Juventusa neće žaliti ni novčića, ako im konačno donesu tu toliko željenu Ligu prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti