18. 04. 2019 - 08:47
Utučeni Guardiola potpuno van sebe: Ovo je prva reakcija...
907
Shares
Utučeni Guardiola potpuno van sebe: Ovo je prva reakcija Španca u vidnom stanju šoka

LIGA PRVAKA

Utučeni Guardiola potpuno van sebe: Ovo je prva reakcija Španca u vidnom stanju šoka

Sport.ba
18. 04. 2019 - 08:47
0
Shares

Za trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu srijeda navečer je bila jedan od najtežih dana u životu. Njegovi 'građani' na svom su terenu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedili Tottenham 4:3 i - ispali. Španac je teškom mukom komentirao utakmicu.

llorente-trippier-tottenham

'Da, teško je. Ovo je okrutno, ali moramo prihvatiti da smo ispali iz Lige prvaka...', kazao je netom nakon utakmice Pep Guardiola.

pep

Za navijače i nogometne zaljubljenike ovo je bila jedna od najboljih utakmica. Ikad. No, Guardiola je sve te preokrete doživio potpuno drugačije.

llorente-ali-tottenham

'Ma, da... Istina, bila je to dobra utakmica za sve koji vole nogomet. Vidjeli su svu ljepotu, dramu, preokrete...', započeo je Guardiola i nastavio:

bernardosilva-city

'U jednom trenutku smo slavili, a onda je sve propalo. Nakon 20 minuta vodili smo 3:2. Mogu reći da smo u drugom poluvremenu dali sve od sebe, pokušali smo sve, zabili smo golove koji su nam bili potrebni, ali čestitam Tottenhamu i želim im sve najbolje u polufinalu Lige prvaka.'

llorenteNjegovom je Cityju u posljednjim trenucima utakmice 'presudio' - VAR.

aguero-sane-city

'Podržavam VAR, ali možda je iz jednog ugla izgledalo da je Llorente postigao gol rukom, a možda iz sučeva tako nije izgledalo. Sterlingov poništeni gol? Posmatrao sam akciju i odlučeno je da je bio ofsajd. Uz sve to ne treba zaboraviti da smo mi promašili penal u prvoj utakmici...', 'vrtio je film' utučeni Pep Guardiola. Tugu je bilo teško sakriti...

guardiola

'Tužni smo svi, ali nogomet je nepredvidljiv i mi nažalost nismo prošli dalje. Ali, s druge sam strane tako ponosan, posebno na reakciju navijača. Nikada nisam vidio stadion kao danas', pričao je još uvijek u nekom stanju šoka Guardiola. Da stvar bude gora, već za vikend ponovno igra protiv Tottenhama. Sada u prvenstvu.

man-city-tottenham-son

'Moramo im na pravi način odgovoriti u subotu... Ali sada nemojte previše razmišljati o tome, spavajte što je više moguće, a onda ćemo se pripremati za taj meč. Iskreno, borili smo se punih devet, deset mjeseci za Premier ligu. To je još u našim rukama. Teško je, a bit će još i teže, ali sad jednostavno moramo osvojiti prvenstvo', zaključio je Pep Guardiola.

pochettino-guardiola

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino također je bio u šoku. Ali pozitivnom.

mauricio-pochettino-tottenham-champions-league-17042019-b5zyyg8rfktx16t93cn5c9rad

'Ovo je bilo nevjerovatno. Moji igrači su heroji. Jako sam sretan zbog njih i zbog naših navijača. U samo jednom trenutku toliko se toga nam je proletjelo glavom', pričao je u jednom dahu Pochettino i nastavio:

tottenham-llorente

'Razočaranje je bilo veliko, ali onda je odluka promijenjena. Zbog toga volimo nogomet. Pokazali smo karakter i ovo je bila nevjerovatna utakmica.'

tottenham-manchester-city-1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti