18. 04. 2019 - 08:32
Najava Europske lige: Chelsea i Arsenal jure ka završnici
907
Shares
Najava Europske lige: Chelsea i Arsenal  jure ka završnici

Europska liga

Najava Europske lige: Chelsea i Arsenal jure ka završnici

Sport.ba
18. 04. 2019 - 08:32
0
Shares

Večeras s početkom od 21 sat, očekuju nas četiri uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige. Dva kluba su jednom nogom među četiri najbolja, dok su nam dvije ekipe ostale dužne u prvom susretu. Te dvije ekipe su Eintracht i Napoli koji su izgubili sa dva gola razlike u prvom susretu te će imati težak posao na domaćem terenu kako bi sustigli prednost Benfice i Arsenala.

arsenal

NAPOLI – ARSENAL

Iako su Napolitanci imali dvije odlične šanse na utakmici, koje je uprskao Lorenzo Insigne, na kraju nisu uspjeli zabiti gol. Topnici su upisali pobjedu 2:0, koja je mogla biti i puno veća, a igru kakvu su prikazali momci Carla Ancelottija bila je ispod razine drugoplasirane ekipe Serie A.

Što se večerašnjeg susreta tiče, domaćin neće moći računati na stopera Raula Albiola zbog ozljede koljena, dok je za nastup upitan i Diawara kojega još muči nezaliječeno stopalo. S druge strane, Unai Emery već standardno ne može računati na duže povrijeđene Bellerina, Holdina i Welbecka, dok bi svi ostali trebali biti spremni za susret.

Zanimljivo je da su sva tri susreta koja su ova dva kluba međusobno odigrali, završili rezultatom 2:0. Očekuju li nas produžeci na San Paolu?

benfica

EINTRACHT FRANKFURT – BENFICA

Crveni karton Obitea Evan N'Dicka u startu je poništio svaki plan koji je ekipa Adija Huttera pripremila za utakmicu na Luzu. Jedanaesterac za Portugalce realizirao je mladi Joao Felix koji je u toj utakmici postao najmlađi igrač u historiji takmičenja sa hat-trickom, prestigavši Marka Pjacu (hat-trick u dresu Dinama protiv Celtica). Iako je Benfica u konačnici postigla 4 komada, Luka Jović i Goncalo Paciencia ostavili su Nijemcima kakvu-takvu nadu uoči utakmice.

Iako je pod upitnikom nastup Sebastiana Hallera zbog povrede trbušnog zida, izgledno je da će on ipak nastupiti,. S obzirom da su dva uspjeli zabiti s igračem manje u Lisabonu, to bi mogli ponoviti i u Frankfurtu. Pitanje je samo hoće li – i koliko – primiti.

chelsea

CHELSEA – SLAVIA PRAG

Iako su Englezi, barem oni velikani, kroz historiju pomalo i 'sabotirali' ovo takmičenje, igrajući sa prošaranim sastavima, otkako su ih preuzeli strani treneri, preuzeli su malo drugačiji pristup. Chelsea je osvojio naslov s Rafaelom Benitezom, a Manchester United prije dvije sezone s Joseom Mourinhom. Ove godine Topnici s Unaijem Emeryem koračaju prema polufinalu, a istom rutom ide i Chelsea pod Maurizijem Sarrijem.

Bluesi su u prvoj utakmici ostvarili minimalnu pobjedu nad Pražanima, a na Stamford Bridgeu bi trebali potvrditi prolaz, iako se Slavia pokazala kao kamen spoticanja Sevilli u prošlom kolu. Čehe ne treba u startu otpisivati, ali jasno je tko je favorit u ovom duelu.

valencia

VALENCIA – VILLARREAL

Žuta podmornica je u gotovo nemogućoj misiji kako bi došla do polufinala Europske lige. U prvom susretu su izgubili rezultatom 3:1, a uočiu ovog dvoboja ne mogu računati na Gonzaleza Soberona zbog kartona, a upitni su Bonera, Bruno, Costa i Fuego. Osim toga, igraju očajno u prvenstvu.

S druge strane, Šimiši su se konačno digli u formi, igraju odlično u drugom dijelu sezone i večeras bi na Mestalli trebali završiti posao koji su započeli na El Madrigalu. Na ovom susretu trener Marcelinho neće moći računati na povrijeđenog Geofreya Kondogbiju, ali svi ostali bi mu trebali biti na raspolaganju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti