16. 04. 2019 - 12:29
VELIKA ČAST Edin Višća proglašen za najboljeg stranog...
907
Shares
VELIKA ČAST Edin Višća proglašen za najboljeg stranog fudbalera u Turskoj

ZA 2018.

VELIKA ČAST Edin Višća proglašen za najboljeg stranog fudbalera u Turskoj

Sport.ba
16. 04. 2019 - 12:29
0
Shares

Edin Višća (29), reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac lidera na tabeli Super lige Turske Istanbul Basaksehiram proglašen je najboljim stranim fudbalerom u 2018. godini u ovoj zemlji u izboru državne televizije TRT.

vranjes-visca

Višća je u ovoj sezoni postigao 11 golova, a ima i 13 asistencija, te je jedan od najboljih igrača Basaksehira koji je šest kola prije kraja turksog šampionata prvi na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Galatasaray. 

Za najboljeg igrača 2018. godine u izboru TRT-a proglašen je Višćin saigrač Emre Belozoglu, a najboljim je proglašen i njihov trener Abdullah Avci. Goksel Gumusdag iz Basaksehira najbolji je predsjednik fudbalskih klubova u Turskoj za prošlu godinu. Erol Bulut iz Malatyaspora izabran je za najboljeg tehničkog direktora u Super ligi Turske. 

visca

Cuneyt Cakir, ugledni FIFA arbitar, dobio je priznanje za najboljeg fudbalskog sudiju u Turskoj za 2018, dok je međunarodna počasna nagrada pripala Francescu Toldu, bivšem golmanu fudbalske reprezentacije Italije. 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti