16. 04. 2019 - 12:17
Novi LeBron James se prijavio na NBA draft
907
Shares
Novi LeBron James se prijavio na NBA draft

NBA

Novi LeBron James se prijavio na NBA draft

Sport.ba
16. 04. 2019 - 12:17
0
Shares

Zion Williamson, 18-godišnji košarkaš koji je u svojoj prvoj (i jedinoj) univerzitetskoj sezoni pokupio sve moguće nagrade, prijavio se za NBA draft.

zionwilliamson-duke1

Ta je odluka bila potpuno očekivana i Ziona se smatra zicerom za prvi izbor drafta. Zbog fizičkih predispozicija uspoređuju ga s LeBronom Jamesom, a zbog stila igre s mladim Charlesom Barkleyjem.

Ima 201 cm, skoro 130 kilograma mišića, a za univerzitet Duke postizao je u prosjeku 22,6 koševa, 8,9 skokova, 2,1 asistenciju, 2,1 osvojenu loptu i 1,8 blokada, ali nije uspio odvesti Blue Devilse ni na Final Four NCAA lige, a kamoli do naslova prvaka.


"Želim zahvaliti Bogu, treneru Krzyzewskom, njegovim pomoćnicima, mojoj porodici, suigračima i prijateljima koje sam stekao na Dukeu. Hvala svima što su mi omogućili najbolju godinu života, ne mogu riječima opisati koliko mi je bila posebna", rekao je Zion opraštajući se od fakulteta.

Draft će se ove godine održati 20. juna u New Yorku, a 14. maja će se lutrijom odrediti redoslijed biranja. Najveće šanse za prvi pick, po 14%, imaju New York Knicksi, Cleveland Cavaliersi i Phoenix Sunsi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti