16. 04. 2019 - 08:29
EVO ZAŠTO JE PROGLAŠEN NAJBOLJIM Modriću se dive zbog ovog...
907
Shares
EVO ZAŠTO JE PROGLAŠEN NAJBOLJIM Modriću se dive zbog ovog vanserijskog poteza - je li ovo STVARNO?!

LA LIGA

EVO ZAŠTO JE PROGLAŠEN NAJBOLJIM Modriću se dive zbog ovog vanserijskog poteza - je li ovo STVARNO?!

Sport.ba
16. 04. 2019 - 08:29
0
Shares

Real Madrid je i u 32. kolu La Lige razočarao svoje navijače. Trostruki uzastopni klupski prvak Evrope odigrao je samo 1:1 kod Leganesa i sada je na velikih minus 13 u odnosu na lidera Barcelonu.

real-asensio-benzema-modric

Ni sinoć Kraljevi nisu briljirali, ali su ih spasili Karim Benzema i Luka Modrić. Bivši francuski reprezentativac zabio je gol za izjednačenje, a najbolji igrač svijeta za 2018. bio je motor koji je pokrenuo goste u drugom poluvremenu.

benzema

Dok je ostatak ekipe "spavao", Modrić je bio tu da spašava stvari. Tj. makar bod. Akciji za Realov izjednačujući gol prethodila je prava Modrićeva majstorija. Sjajan okret, trk, a onda milimetarski tačna dubinska lopta kojom je proigrao strijelca Benzemu u akciji kod gola.

modric

Francuzu je, istina, udarac odbranio domaći golman, ali on je odbijanac ipak uspio pospremiti u mrežu za konačnih 1:1 Što se tiče Realovog napada, Benzema je tu potpuno usamljen, da nije bilo njega, ne bi bilo ni zadnjih pet golova jer ih je sve on pozabijao. 

Karim je puno puta ove sezone izvlačio Real. Sada je na 27 golova, 18 u prvenstvu i samo pet golova ga dijeli od rekordne sezone 2011/12. kada je zabio 32 gola. A tada je uz sebe imao i Cristiana Ronalda... I onda se s pravom pitamo kako ga navijači uopće mogu kritikovati?!

leganes

benzema-real

real-tuzan

(Sport.ba)

Učitaj još novosti