16. 04. 2019 - 08:00
Revanš četvrtfinala Lige prvaka: Mogu li Kopljanici do još...
907
Shares
Revanš četvrtfinala Lige prvaka: Mogu li Kopljanici do još jedne senzacije?!

DUEL JUVENTUSA I AJAXA

Revanš četvrtfinala Lige prvaka: Mogu li Kopljanici do još jedne senzacije?!

Sport.ba
16. 04. 2019 - 08:00
0
Shares

Ekipa Ajaxa je u prvom meču i protiv Juventusa pokazala da nije slučajno među osam najboljih ekipa u Evropi a s obzirom na tu predstavu i onu protiv Reala, u redovima ekipe iz Amsterdama imaju se čemu nadati. Juventus će tražiti prolazak jer sve osim titule ove sezone se smatra neuspjehom.

deligt

Ipak, talijanski prvaci će u ovom susretu ići po pobjedu. Bez obzira na aktivan rezultat iz prvog meča teško je očekivati čuvanje rezultata, no ipak, poznavajući Allegrija i njegovu defanzivu, sve je moguće. Ipak, odmaranje kompletne prve postave protiv SPAL-a što je rezurtiralo drugim porazom u sezoni, aludira na to da u Juventusu ozbiljno ulaze u ovaj meč.

Cristiano Ronaldo će ponovo biti najveći adut, koji je nakon povrede zaigrao u Amsterdamu i postigao pogodak da bi za vikend protiv SPAL-a kako smo već rekli, odmarao. Ipak, ono što bi moglo biti ključno za ovu utakmicu je odustvo ključnih igrača Juventusa, igrača koji se savršeno uklapaju u sistem Allegrija.

1

Chiellini, Emre Can i Matuidi (postoji mogućnost i da zaigra)  će vjerovatno propustiti ovaj susret, što će predstavljati veliki problem implementaciji defanzivnih taktičkih zamisli što bi moglo prouzrokovati promjenom sistema igre, samo za ovaj meč.

Ajax je nastavio da oduševljava partijama ove sezone. Ne samo da su rezultati ekipe odlični nego je ova ekipa prepuna talenata i kvaliteta koji su već sada uslijed dugogodišnjeg igranja već stekli ogromno iskustvo (De Ligt prije dvije godine igrao finale EL protiv Uniteda). Ovi rezultati nisu slučajnost, ovo je surovi kvalitet koji će se najbolje dokazati u narednim godinama.

ajax

Ajax ima rezultatski deficit, morat će postići pogodak u gostima kako bi se nadali prolasku, i vjerujemo kako im neće biti teško da se napadački orijentišu, jer to je ono što rade nabolje. Ajax kada napada, tokom napada igrači koji nemaju loptu konstantno vrše pritisak, pokrivaju prostor a kada to radi osam igrača, uspjeh je skoro zagarantovan.

De Jong je imao problema s povredom, ali jasno je kako će on i medicinsko osoblje dati sve od sebe da ga osposobe te da započne ovaj susret.

bale-dejong

MOGUĆI SASTAVI

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonnuci, Rugani, Sandro; Pjanic, Bentancur, Matuidi; Bernardeschi, Ronaldo, Mandzukic

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Schone, Van de Beek, Ziyech, Neres; Tadic

Učitaj još novosti