15. 04. 2019 - 21:21
VALVERDE POZIVA NA OPREZ Otkrio čega se plaši protiv Uniteda
907
Shares
VALVERDE POZIVA NA OPREZ Otkrio čega se plaši protiv Uniteda

LIGA ŠAMPIONA

VALVERDE POZIVA NA OPREZ Otkrio čega se plaši protiv Uniteda

Sport.ba
15. 04. 2019 - 21:21
0
Shares

Trener fudbalera Barselone Ernesto Valverde rekao je danas da njegova ekipa u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Manchester Uniteda mora da bude oprezna, podsjećajući na preokret engleskog kluba protiv PSG-a.

valverde

"Ove godine u Ligi šampiona United je pobjedio na tri od četiri gostovanja, a najskoriji je bio onaj protiv PSG-a u Parizu, kada su i izborili četvrtfinale. Ono čega se najviše pribojavam je njihovo stanje uma, odnosno psihološke pripreme, snage njihovih igrača i brzine. To su igrači koji dobro zauzimaju prostor što nikako ne smijemo da im dopustimo, jer su veoma tačni i efikasni", rekao je Valverde.

arthur-valverde

Barselona je prošle srede u Manchesteru pobjedila United sa 1:0, a sutra se na stadionu Kamp Nou igra revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

"Ne plašimo ih se. Entuzijasti smo i spremni smo da se borimo za plasman u polufinale Lige šampiona. Znamo da igramo protiv velikog kluba, sjajnim timom i svašta se može desiti. Oni su dobar tim, ali i mi smo. Na kraju je nagrada polufinalne, a mi to želimo", rekao je Valverde.

On je kazao da i pored postignutog gola u gostima duel nije rješen, kao i da se njegova ekipa neće braniti, već pokušati da upiše novu pobjedu.

"Kao i u svakoj utakmici, mi ćemo pokušati da nametnemo naš stil igre. To znači da ćemo ići na pobjedu, ne da branimo rezultat. To bi bilo apsurdno", zaključio je Valverde.

Revanš utakmica Barselone i Manchester Uniteda igraće se sutra od 21 sat.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti