15. 04. 2019 - 08:25
CHELSEA SE NE ŠALI Abramovich dovodi novog Zlatana na Otok,...
907
Shares
CHELSEA SE NE ŠALI Abramovich dovodi novog Zlatana na Otok, Real je izgubio bitku!

ALEXANDER ISAK

CHELSEA SE NE ŠALI Abramovich dovodi novog Zlatana na Otok, Real je izgubio bitku!

15. 04. 2019 - 08:25
0
Shares

Kako izvještavaju engleski mediji, mladi napadač Borussije Dortmund Alexander Isak jedna je od glavnih meta Chelseaja u predstojećem ljetnom prelaznom roku.

alexanderisak-cropped-1aaw1yinys1ag1wg7l4e09pvs0

Isak je trenutno na posudbi u holandskom Willem II, a na ukupno 11 nastupa postigao je isto toliko golova. Zanimljivo je da je deset od tih golova postigao u posljednjih šest nastupa za tim.

S ozbirom da je Šveđanin, 19-godišnjaka mediji već duže vrijeme nazivaju novim Zlatanom Ibrahimovićem, a za reprezentaciju je već skupio tri nastupa.

b4c6f7e6c712685ad77de57ebde207ce

The Mirror piše kako je Chelsea poslao skaute da ga prate na posljednjoj utakmici protiv Ajaxa odigranoj nedavno. On ih nije ostavio ravnodušnim, te je postigao gol, i ne prestaje impresionirati svojim nastupima. Isak je u Borussiju Dortmund stigao u januaru 2017. godine za oko 15 miliona eura, a tada ga je pokušao dovesti i Real Madrid, koji još uvijek pokazuje interes njega.

isak

S obzirom da je jako visok, ne samo da ga porede sa legendarnim Ibrahimovićem, već je dobio i nadimak ‘žirafa’. Nakon što su se nedavno pojavile špekulacije kako nije zadovoljan posudbom u Holandiju, on je nedavno priznao kako će razmotriti svoje opcije na kraju sezone. Rekao je: “Želim igrati za veliki klub u velikoj ligi. Razmislit ću o svojoj budućnosti na kraju ove sezone.”

isakChelsea je u potrazi za mladim napadačem, ali trenutno imaju transfer zabranu od strane FIFA-e, te ne mogu dovoditi nova pojačanja u naredna dva prelazna roka. Ipak, uložili su žalbu, te još uvijek čekaju na konačnu odluku.

20190404-the18-image-alexander-isak-willem-ii

alexander-isak

Učitaj još novosti