15. 04. 2019 - 15:15
SOLSKJAER ODLUČIO: Evo ko će biti novi kapiten nakon odlaska...
907
Shares
SOLSKJAER ODLUČIO: Evo ko će biti novi kapiten nakon odlaska Valencije! Sada je sve jasno - velika zvijezda ostaje na Old Traffordu!

POGBA NASLJEĐUJE TRAKU

SOLSKJAER ODLUČIO: Evo ko će biti novi kapiten nakon odlaska Valencije! Sada je sve jasno - velika zvijezda ostaje na Old Traffordu!

Sport.ba
15. 04. 2019 - 15:15
0
Shares

Prema pisanju engleskih medija, Ole Gunnar Solskjaer spreman je imenovati Paula Pogbu novim kapitenom tima nakon što Antonio Valencia ode predstojećeg ljeta.

Nakon deset godina provedenih u klubu, Valencia će na kraju sezone napustiti Old Trafford nakon što mu klub nije ponudio novi ugovor, a to je potvrdio i sam Solskjaer.

Iako još uvijek nije potvrđeno, 33-godišnjak će po svemu sudeći otići u Sjedinjene Američke Države, odnosno MLS. ‘Crveni vragovi’ će tako biti u potrazi za novim kapitenom, a kapitensku traku ove sezone su nosili i David De Gea, i Chris Smalling, i Paul Pogba.

Kako izvještava Daily Mirror, upravo Pogba je taj koji će ju nositi kroz cijelu sljedeću sezonu. Pogba igra fenomenalno otkako je Solskjaer stigao na klupu u decembru prošle godine, a postigao je ukupno 11 golova, uključujući i dva gola protiv West Hama u subotu.

Francuz se nedavno povezivao sa mogućim odlaskom u Real Madrid, ali čelnici Uniteda ga nemaju namjeru prodati, već smatraju kako će ga upravo kapitenska traka natjerati da ostane.

Na pitanje novinara o tim špekulacijama, Solskjaer je prošle sedmice rekao: “Paul je fokusiran samo na svoje nastupe. Ne vidim ga u drugom timu sljedeće sezone, on je igrač Manchester Uniteda, jedan od naših najboljih igrača. Njegov posao je biti kreator igre, osvajati loptu i ići naprijed, očekujem da nastavi igrati dobro za nas.”

Učitaj još novosti