14. 04. 2019 - 18:31
LAGANA POBJEDA NAŠIH RUKOMETAŠA Finska je pala za prvo mjesto...
907
Shares
LAGANA POBJEDA NAŠIH RUKOMETAŠA Finska je pala za prvo mjesto u grupi

RUKOMET

LAGANA POBJEDA NAŠIH RUKOMETAŠA Finska je pala za prvo mjesto u grupi

Sport.ba
14. 04. 2019 - 18:31
0
Shares

Naša rukometna reprezentacija savladala je Finsku sa 31:19 u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj

buric-rukomet-bih
Za razliku od prvog meča u Finskoj, prije tri dana, naša igrači su   u potpunosti dominirala cijelim tokom susreta, osim na početku kada je Finska imala minimalno vodstvo.

No, sve nakon toga pripalo je našem timu, koji je predvođen Benjaminom Burićem na golu, te odličnom odbranom, vrlo dobrim polukontrama i kontrama, kao i tranzicijom lopte gradili smo prednost i tako stigli na prvo mjesto na tabeli, koje dijelimo sa Češkom. 

Bolje je Finska otvorila meč i povela sa 2:1 i to u 5. minuti. No, samo pet minuta kasnije rezultat je u potpunosti bio na našoj strani. Izabranici selektora Bilala Šumana napravili su seriju od 4:0, te poveli rezultatom 5:2. Vrlo brzo nakon toga naša nacionalna selekcija je imala i četiri gola prednosti, a Senjamin Burić je pogodio za 9:5. 


Držala je naša reprezentacija četiri gola prednosti, narednih 10 minuta, a onda u 28. minuti smo poveli sa 14:9 golom Senjamina Burića, da bi iskusni Nikola Prce minutu kasnije sa sedam metara donio plus šest u našu korist (15:9). Upravo je šest razlike bilo i na poluvremenu, a BiH je vodila sa 16:10. 


Otvaranje drugog dijela u potpunosti je pripalo našoj reprezentaciji, koja se vrlo brzo odvojila na osam razlike, a u 36. minuti vodili smo sa 20:12. Na tačno 15. minuta do kraja najbolji strijelac Premijer lige BiH Dino Hamidović postiže svoj peti gol i odvodi naš tim na velikih plus devet (24:15), pa je u tom trenutku bilo jasno da će naša reprezentacija upisati treću pobjedu u ovim kvalifikacijama. 

Do kraja meča zmajevi su rutinski čuvali prednost, a selektor Šuman je isprobavao je razne taktičke varijante, a prednost je išla i do 11 golova. 

Najefikasniji u dresu naše reprezentacije bio je Dino Hamidović sa šest golova, a Dejan Malinović dodao je pet. Benjamin Burić sakupio je 13 odbrana. Kod Finske je najefikasniji bio Tamu Tamminen sa šest golova,.

Učitaj još novosti